Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új totemet kaptak az Apple hívei

Dotkom

Új totemet kaptak az Apple hívei

Az Apple Inc.

a hét végén kezdte el árusítani új iPhone-ját, amelynek piacra dobását nagy várakozás előzte meg a vállalat termékeinek elkötelezett vásárlói részéről. Az iPhone 3G S ára egy híján 200 dollár, a Piper Jaffray piackutató cég becslése szerint a hét végén akár félmillió darab is elkelhetett belőle. Ez ugyan csak fele a 2008 júliusában bemutatott iPhone 3G első hétvégén elért mennyiségének, de azt a telefont 21 országban kezdték el árulni, míg ezt csak nyolcban. Fékezheti a forgalmat, hogy az új termék bemutatójával egyidejűleg levitték a régi árát, a nyolc gigabájtos iPhone 3G az AT&T mobiloperátorral kötött kétéves szerződés esetén féláron, 99 dollárért elvihető. Emellett az Apple a készüléktől függetlenül piacra dobta az okos telefon szoftverét, amellyel a régi telefonok képességei is bővíthetők. Mindent összevetve szakértők szerint 2009-ben 18 millió, 2010-ben 28 millió új iPhone-t értékesíthet a gyártó. Ebben szerepet játszik, hogy az Apple sok vásárolja szinte vallásos rajongója a vállalat termékeinek, minden újdonságot azonnal megvesz függetlenül attól, hogy otthon már tele van az íróasztalfiókja régebbi iPodokkal és iPhonokkal, a garázsa pedig lecserélt Macintosh számítógépekkel.

Az új iPhone, amely egyebek mellett videokamerát is tartalmaz, erősebb versennyel néz szembe, mint elődei. A Palm Pre és a Research in Motion BlackBerry Tour okos telefonját kifejezetten az Apple csúcstermékére adott válasznak szánták. A gazdasági válság miatt szűkülő mobiltelefon-piacon az idén várhatóan csak a legokosabb telefonok forgalma növekszik – áll a Gartner Inc. informatikai tanácsadó cég szerint előrejelzésében.

A hét végén megjelent sajtóértesülések szerint Steve Jobbs cégalapító, aki januárban fél évre kiszállt az Apple operatív irányításából, rákbetegsége miatt májátültetésen esett át, de terv szerint visszatér a munkába. Sokan attól tartottak, hogy az Apple nélküle elveszti vonzerejét, ám a cég részvényárfolyama 59 százalékkal nőtt, amióta nem ő vezeti a vállalatot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés