Connect with us

Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Dotkom

Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Túlnyomórészt magyarországi üzemébe telepíti át a televíziógyártást a belgiumi Brugge-ből a Philips – erősítette meg a Bloomberg információját lapunknak Blazsevácz Péter, a Philips kelet-közép-európai régióért felelős kommunikációs igazgatója.

Lapunk úgy tudja, a fejlesztési központ továbbra is Belgiumban marad, ugyanakkor a csúcskategóriás tévék gyártása Magyarországra, a székesfehérvári gyárba kerül át. Miután a brugge-i üzem közel kétszáz főnek ad munkát, a váltással létszámbővítésre is szüksége lehet a magyar gyárnak, ugyanakkor erről biztosat a kommunikációs igazgató még nem tudott mondani.

A Philips székesfehérvári gyára a Royal Philips Electronics egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai termékeket összeszerelő európai központja. Az üzemben lcd-televíziók, valamint dvd-alapú termékek (lejátszó, felvevő, házimozi) készülnek. A gyár mellett 2001-ben megépült termékelosztó központ főleg a közép- és kelet-európai piacokat látja el. A Philips Tamásiban világítástechnikai gyárat is üzemeltet, miután felvásárolta a Partners in Lighting vállalatot 2007-ben.

A holland Philips Electronics NV – a vártnál gyengébb kereslet miatt – 59 millió euró nettó veszteséggel zárta 2009 első negyedévét az egy évvel korábbi 294 millió euró nyereség után. A negyedéves forgalom 2008-hoz képest 15 százalékkal esett vissza, és a cég a második félévben is hasonló eredményt valószínűsít. A csoport a szerkezetátalakítás felgyorsításával reagál, elsősorban a fényforrás-ágazatban – a cég ezektől az intézkedésektől évi félmilliárd eurós megtakarítást remél. A Philips az év elején hatezer fős leépítést jelentett be, aminek kapcsán korábban úgy tájékoztatták lapunkat, hogy ez a magyarországi munkavállalókat nem érinti.

A Philips Electronics NV 59 millió euró nettó veszteséggel zárta 2009 első negyedévétSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő