Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Dotkom

Csúcskategóriás gyártást hoz a Philips

Túlnyomórészt magyarországi üzemébe telepíti át a televíziógyártást a belgiumi Brugge-ből a Philips – erősítette meg a Bloomberg információját lapunknak Blazsevácz Péter, a Philips kelet-közép-európai régióért felelős kommunikációs igazgatója.

Lapunk úgy tudja, a fejlesztési központ továbbra is Belgiumban marad, ugyanakkor a csúcskategóriás tévék gyártása Magyarországra, a székesfehérvári gyárba kerül át. Miután a brugge-i üzem közel kétszáz főnek ad munkát, a váltással létszámbővítésre is szüksége lehet a magyar gyárnak, ugyanakkor erről biztosat a kommunikációs igazgató még nem tudott mondani.

A Philips székesfehérvári gyára a Royal Philips Electronics egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai termékeket összeszerelő európai központja. Az üzemben lcd-televíziók, valamint dvd-alapú termékek (lejátszó, felvevő, házimozi) készülnek. A gyár mellett 2001-ben megépült termékelosztó központ főleg a közép- és kelet-európai piacokat látja el. A Philips Tamásiban világítástechnikai gyárat is üzemeltet, miután felvásárolta a Partners in Lighting vállalatot 2007-ben.

A holland Philips Electronics NV – a vártnál gyengébb kereslet miatt – 59 millió euró nettó veszteséggel zárta 2009 első negyedévét az egy évvel korábbi 294 millió euró nyereség után. A negyedéves forgalom 2008-hoz képest 15 százalékkal esett vissza, és a cég a második félévben is hasonló eredményt valószínűsít. A csoport a szerkezetátalakítás felgyorsításával reagál, elsősorban a fényforrás-ágazatban – a cég ezektől az intézkedésektől évi félmilliárd eurós megtakarítást remél. A Philips az év elején hatezer fős leépítést jelentett be, aminek kapcsán korábban úgy tájékoztatták lapunkat, hogy ez a magyarországi munkavállalókat nem érinti.

A Philips Electronics NV 59 millió euró nettó veszteséggel zárta 2009 első negyedévét



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés