Connect with us

technokrata

Pécsre költözik az Elcoteq

Dotkom

Pécsre költözik az Elcoteq

A finn Elcoteq Network Corporation elektronikai gyártásszolgáltató szerdán bejelentette, hogy tallini érdekeltségeinek nagy részét eladja a svéd Ericssonnak, termékei egyik legjelentősebb vásárlójának – írja az MTI.

A 30 millió eurós tranzakcióról azután döntött az Elcoteq, hogy felmérte, a termékei iránti kereslet kielégítésére egy európai gyártóhely is elegendő lesz az elkövetkező években. A vállalat 2009 első negyedévére vonatkozó vesztesége 46,1 millió euró volt, ami négyszeresen felülmúlja az egy évvel korábbi értéket. A cég a 2007-es és 2008-as éveket is komoly veszteséggel zárta.

Az Elcoteq legnagyobb európai gyártóhelye korábban is Pécsett volt, ahol a tallini ezerhatszázzal szemben mintegy négyezer munkavállalót foglalkoztatnak. A vállalat 1998-ban érkezett Magyarországra, ahol 2003 és 2008 között 13,5 milliárd forint értékű beruházást valósított meg.

A vállalati közlemény szerint a tallini gyártóhely eladása után az európai termelést Pécsett összpontosítják majd, ahonnan továbbra is folytatják korábbi ügyfeleik, köztük az Ericcson, ellátását. A pécsi üzemből januárban mintegy 1400 főt bocsátottak el és a közlemény szerint további kapacitásleépítésre lehet számítani, amely azonban nem fog további leépítéssel járni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp