Connect with us

Fogyókúrára szorul a MySpace

Dotkom

Fogyókúrára szorul a MySpace

Csaknem harmadával csökkenti dolgozói létszámát a MySpace: a nemrég még a világ első számú internetes közösségi hálózatát üzemeltető társaság 400 főt bocsát el, hogy állni tudja a versenyt riválisaival.

A MySpace az idén májusig az Egyesült Államok legnagyobb közösségi site-ja volt, akkor azonban lehagyta a később piacra lépett Facebook: utóbbi a comScore adatai szerint 70 288 000 egyedi látogatót ért el az USA-ban, közel 40 ezerrel többet az előbbinél. A 2005 óta a Rupert Murdoch-féle News Corp. tulajdonában levő MySpace-hez az idén áprilisban érkezett vezérigazgatónak Owen Van Natta – aki korábban a Facebook egyik igazgatója volt -, ő jelentette be most a leépítéseket; szerinte a társaság állománya egyszerűen fel van duzzasztva – idézte a BBC -, és ez akadályozza a hatékony és gyors működést.

Az USA-n kívül a Facebook már tavaly piacvezetővé vált; az idén áprilisban már több mint 307 millió egyedi látogatót vonzott szerte a világon, szemben a MySpace több mint 123 milliójával. Mindkettejük nyakában ott van a robbanásszerűen növekvő Twitter: a 140 karakteres üzenetekkel operáló mikrobloghálózatot áprilisban 32,1 millióan használták (ebből 15,8 millióan az USA-ban). A MySpace-nek jövőre nemcsak a konkurensek nyomulása okozhat majd gondokat, hanem az is, hogy lejár a Google-lal kötött hároméves, évi 300 millió dollárt hozó hirdetési szerződése – emlékeztetett a Reuters -, és aligha számíthat arra, hogy a mostanihoz hasonlóan kedvező feltételekkel köthet majd újat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom