Connect with us

Digitális tévé: lassan teljes lesz a kép

Dotkom

Digitális tévé: lassan teljes lesz a kép

A Magyar Televízió (MTV) is csatlakozik az Antenna Hungária (AH) Zrt. digitális platformjához.

A köztévénél a Napi Online-t úgy tájékoztatták, hogy az MTV „hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás” eredményeként kötött megállapodást a műsorszóró céggel. A megállapodás az AH és a Nemzeti Hírközlési Hatóság által megkötött hatósági szerződés alapján jött létre, a közbeszerzési eljárás lefolytatására pedig a hatályos médiatörvény kötelezte az MTV-t.

A szerződés értéke alapján a megállapodáshoz szükség volt a közszolgálati televízió kuratóriumi elnökségének jóváhagyására is. Az MTV Zrt. közleménye szerint az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft-vel a közbeszerzési törvény által megszabott határidőn belül megkötik a szerződést, amelynek értelmében az m1 és az m2 műsora is nagy felbontásban, előfizetési díj nélkül lesz elérhető a MinDig TV kínálatában.

Az MTV-vel való szerződéskötés után az AH digitális platformján már fogható lesz valamennyi, ingyenesen eddig csak szobaantennával elérhető televízióadás. Mint ismert, a műsorszóró májusban már megállapodott mindkét országos kereskedelmi tévécsatornával, az RTL Klubbal és a Tv2-vel is. A Duna TV hd és a Duna II Autonómia sd felbontású adása tavaly december óta érhető el a MinDig TV felhasználói számára.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom