Connect with us

technokrata

Lassabban, de apad a mobilpiac

Dotkom

Lassabban, de apad a mobilpiac

Az áprilisinál kisebb mértékben ugyan, de tovább zsugorodott a magyarországi mobilszolgáltatók ügyféltábora – adta hírül a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Májusban a megelőző hónapnál 79 ezerrel kevesebb, összesen 11 millió 912 ezer előfizetője volt a három hazai mobilcégnek, a felhasználók száma az idén már több mint 300 ezerrel csökkent. A teljes piacnál lassabban, 63 ezerrel mérséklődött a mobilszolgáltatók forgalmat generáló ügyfeleinek száma: május végén összesen 10,636 millió előfizetéssel rendelkező, illetve az utolsó három hónapban hívást indító vagy fogadó előfizetőt tartottak nyilván. A száz főre jutó előfizetések száma május végén csak 114,1 volt, szemben a tavaly december végi 121,8-es csúcsértékkel. A lapunknak korábban nyilatkozó ágazati szakértők szerint az év végére akár 600 ezer aktív ügyféllel is kevesebb lehet a magyar mobilpiacon, mint egy évvel korábban (Napi, 2009. május 29.), nagyrészt a gazdasági recesszióval járó kiadáscsökkentések miatt.

A hívásfogadásra alkalmas sim-kártyák száma alapján májusban valamelyest emelkedett a Vodafone és a Pannon piaci részesedése, míg a T-Mobile-é némileg csökkent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom