Connect with us

technokrata

A Nokia és a Samsung élezi az okostelefonok harcát

Dotkom

A Nokia és a Samsung élezi az okostelefonok harcát

A Nokia és a Samsung új okostelefonokkal rukkolt elő, amik olcsóbbak az Apple és Palm hasonló termékeihez képest – céljuk új piaci szegmensek elhódítása.

A világ két legnagyobb mobiltelefon gyártója, a Samsung és a Nokia bemutatta új készülékeit, amik hasonló funkciókkal bírnak, mint az iPhone vagy a Pre telefonok, de ezekhez képest olcsóbbak – írja a CNBC.

A Samsung négy új Omnia modelljét mutatatta be, amelyek a Microsoft mobilalapú szoftverével működnek, továbbá prezentálták az új Jet modellt, amely teljes mértékben érintőképernyős és továbbfejlesztett processzort tartalmaz, ami gyors internet hozzáférést biztosít. A cég azokat a fogyasztókat szeretné megnyerni az új modellekkel, akik igényt tartanak az okostelefonok funkcióira, de elérhető áron – a vállalat nem hozta nyilvánosságra új termékei árát.

A Nokia három új modellel rukkolt elő, köztük az érintőképernyős 5530 Xpressmusickal, ami 199 euróba kerül és a következő negyedévben kezdik meg árusítását. A finn vállalatnak is hasonló a célja, mint a Samsungnak: új modelljeinek árát az Apple és a Palm hasonló termékei alá teszi.

A két gyártó az új készülékekkel az Apple és Palm új telefonjaira válaszolt, amik jelentősen felkavarták az állóvizet az okostelefonok piacán. A mobiltelefonok piaca várhatóan 10 százalékkal zsugorodik az évben, de az okostelefonok aránya előreláthatólag 10-ről 20 százalékra fog növekedni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák