Connect with us

Hirdetés

technokrata

Együtt evangelizált a HP és az Alvicom

Dotkom

Együtt evangelizált a HP és az Alvicom

A HP és az ALVICOM Testcenter közösen rendezett szemináriumán a szoftverek magas minőségének fontosságáról, az alkalmazások minőségbiztosítási folyamatáról és ezen belül a tesztelés automatizálásáról hallgathatott előadásokat a nagyérdemű.

Az előadók a szeminárium során egy komplex, teljes alkalmazás életciklust átölelő mintán bemutatták, hogy a HP eszközöket, a HP minőségbiztosítási módszertant, valamint az ALVICOM és a HP szakértelmét kombinálva hogyan lehetséges optimalizálni a szoftverek minőségét. A HP és az ALVICOM magyarországi projekttapasztalatait bemutató szemináriumot egy repülőjegy-foglaló mintaalkalmazás demója tette életszerűvé.

Kirchner Zoltán, a HP Szoftver Megoldások tanácsadója előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogyan érdemes egy cégnek az alkalmazások teljes életciklusát átgondolva kialakítania minőségbiztosítási folyamatait. Továbbá bemutatta a tesztautomatizálásra szolgáló QuickTest Professional eszköz újdonságait, mint például a verziókezelés, kliens oldali teljesítménymonitorozás, szélesebb platformtámogatás illetve továbbfejlesztett riportolási lehetőségek.

Eöttevényi Dániel, az ALVICOM Testcenter tanácsadója tartott bemutatót a Quality Center 10.0 tesztmenedzsment eszközről. Ismertette, hogy mikre és miként lehet használni ezt a sokoldalú alkalmazást. Tapasztalatai alapján, egy esettanulmányban szemléltette, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy tesztmenedzsment eszköz kiválasztása során, valamint, hogy milyen problémákra kell felkészülni egy teszteszköz bevezetésekor. Az előadás során bemutatásra került az is, hogy miként lehet testre szabni ezt az alkalmazást úgy, hogy az beilleszkedjen egy pénzintézet tesztelési folyamatába.

László István, HP Szoftver Megoldások technikai tanácsadója a terheléses teszteszköz, a HP LoadRunner lehetőségeit mutatta be, és a magyar államigazgatás területén szerzett gyakorlati tapasztalatokról számolt be. A követelmény alapú minőségbiztosítás amellett, hogy lehetővé tette a jó minőségű szoftver üzembe helyezését, a projektet olyan keretek közé kényszerítette, amellyel a felhasználók határidőre megkapták az igényelt funkcionalitású szoftvert. A teljesítmény tesztek alapján végzett hangolások nyomán az elkészült kis erőforrás-igényű szoftvert teljesítmény gondok nélkül vették használatba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés