Connect with us

Nagy felfordulást okozhat az Apple döntése

Dotkom

Nagy felfordulást okozhat az Apple döntése

Óriási felfordulást hozhat a drágább, de sokat tudó, illetve az internetezésre is alkalmas úgynevezett okos telefonok piacán az Apple döntése, miszerint 99 dollárra csökkenti tavaly piacra dobott iPhone-ja árát azoknak, akik két évre szerződnek az AT&T mobilszolgáltatóval.

A nyolc gigabájt memóriával rendelkező készülék 200 dolláros ára már egy évvel ezelőtt is forradalmian alacsonynak számított az okos telefonok piacán, ám a mostani lépés minden friss hírnél nagyobb ovációt váltott ki a számítástechnikai ketyerék híveinél. Lesöpörte a vezető hírek éléről az Apple másik bejelentését is, az iPhone új változatának, a 3GS-nek a piacra dobását. Az S jelen esetben a sebesség rövidítése, ugyanis az új telefon továbbfejlesztett hardvere gyorsabban jeleníti meg a képeket és a grafikákat, emellett elődjéhez képest tovább használható egy akkufeltöltéssel.

Az olcsóbb iPhone kihúzhatja a szőnyeget az olyan versenytárs termékek lába alól, mint a napokban bemutatott Pre okos telefon, a Palm Inc. készüléke, amely igen lelkes fogadtásban részesült a szaksajtó és a potenciális vevők részéről. A Pre iránt olyan erős volt az érdeklődés az Apple brutális árleszállításának bejelentése előtt, hogy a Sprint Nextel mobiloperátor az ellátás akadozására számított. A Palm készülékét 100 dolláros kedvezménnyel, 200 dollárért kaphatja meg az a vevő, aki két évet aláír a Sprint Nextellel, és emellé kedvezményes adattovábbítási tarifákra is számíthat. A vevők többsége a kezdeti kiadást nézi, és ebből a szempontból verhetetlen a 100 dolláros iPhone.

Szakértők szerint nem csupán az okos telefonok között “arathat” az Apple olcsó készüléke, hanem elszívhatja a vevőket a sokat tudó – de azért okosnak még nem számító – telefonok piacáról is. Ez nem jó hír a Nokiának, a Samsungnak és a LG-nek, amelyek drága termékeiken érik el profitjuk legnagyobb részét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő