Connect with us

Kritikus lyuk az Internet Explorer 8-ban

Dotkom

Kritikus lyuk az Internet Explorer 8-ban

Már támadják a hibát.

Összesen tíz darab biztonsági frissítést adott ki a Microsoft szoftvereihez, melyek közül az egyik, talán legfontosabb a redmondi böngésző legújabb változatának kritikus minősítést kapott sérülékenységét szünteti meg. Ez először a márciusban tartott CanSecWest nevű hacker versenyen bukkant fel, ott használták ki először (akkor még az internetezőkre veszélytelen módon) a sebezhetőséget.

A tíz patch 31 biztonsági rést szüntet meg a Seattle-i vállalat szoftvertermékeiben. Ez egyben rekord is: 2003 októbere óta – amikor a Microsoft elkezdte havi rendszerességgel kibocsátani javításait – még sosem kapott ennyi digitális lyuk foltozást. A 31 sérülékenység közül nyolc csak az Internet Explorert érintette; a fent már említett, IE8-as kritikus hiba a Windows 7 RC (build 7100) felhasználói számára nem jelent veszélyt, de a korábbi, még béta változatot telepítők számítógépe patch-elésre szorul.

Két további, szintén kritikus besorolású sebezhetőségtől szabadulhatunk meg a frissítéssel: az egyik a Windows 2000 Server és a Windows Server 2003 Active Directory-jában lapul(t); a másik pedig a Windows XP Professional és a Windows Server 2003 Active Directory Application Mode révén jelent(ett) komoly veszélyt. Három, hasonló besorolást kapott sérülékenységtől szabadulhat meg a Windows Print Spooler, amely egy speciális, ártó szándékkal létrehozott RPC kéréssel nyithat utat távolról való, engedély nélküli kódfuttatásra.

Nem maradt javítás nélkül a Microsoft irodai alkalmazáscsomagja sem: az Office részeként terjesztett Word és Excel egyaránt update-et kapott. Emellett a korábban csak részlegesen „kezelt” Powerpoint hiányosság javítása is teljessé vált. A fentieken túl pedig még az IIS webszerver termék is patch-hez jutott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő