Connect with us

Száz lakosra 121 mobil jut

Dotkom

Száz lakosra 121 mobil jut

A KSH első negyedéves jelentése szerint telefonhívásoknak már 73 százaléka mobilról indult, a felmérés történetében először csökkent viszont a mobil-előfizetések száma.

Március végén 12,1 millió mobiltelefon-előfizetés volt Magyarországon, az összes telefonbeszélgetés időtartamának 73 százaléka pedig mobiltelefonról indított hívásokból származott – áll a KSH jelentésében. A mobil-előfizetések a negyedév folyamán 112 ezerrel csökkentek, a szolgáltatás megjelenése óta először esett vissza az állomány. A negyedéves csökkenés ellenére éves szinten 8 százalékos a bővülés. Egy év alatt 9 százalékkal nőtt a mobilon folytatott beszélgetések időtartama, átlagosan 333 percre előfizetésenként.

A vezetékes telefonálás súlya tovább esett, március végén 3,1 millió, az egy évvel korábbinál 154 ezerrel, de decemberhez képest is 7 ezerrel kevesebb vezetékes fővonal volt üzemben, ezeknek közel 10 százaléka már kábeltévés. A vezetékes telefonról indított hívások 9 százalékkal csökkentek, időtartamuk pedig 10 százalékkal az első negyedév során az egy évvel korábbihoz képest: a KSH szerint a visszaesés hátterében a mobilforgalom emelkedése, valamint az egyre inkább terjedő ingyenes internetes telefonálási lehetőség áll. Egy év alatt 317 ezerrel nőtt az internet-előfizetések száma, 8 ezres negyedéves és 16 százalékos éves emelkedés után elérte a 2,3 milliót – kétharmaduk már a tavaly márciushoz képest 8 százalékot bővült széles sávú körbe tartozik. Csúcsra járt a vezeték nélküli internet: egy év alatt 30 százalékkal ugrott meg az ilyen előfizetések száma, ezzel az összes előfizetés már közel egynegyede tartozik ide, ezen belül a mobilnet 36 százalékkal bővült. A betárcsázós internet aránya 58 százalékkal csökkent 2008. első negyedéhez képest. A szolgáltatók között 24 cég tudhatja magáénak az előfizetések 90 százalékát.

Az internetszolgáltatásokból származó nettó árbevétel az I. negyedévben több mint 37,7 milliárd forint volt, ami folyó áron 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő