Connect with us

technokrata

Blokkolószoftverrel előretelepített PC-k

Dotkom

Blokkolószoftverrel előretelepített PC-k

Vajon melyik országban „bíznak” ennyire a felhasználókban?

Aki Kínát tippelte, nyert. A rizs hazájában ugyanis nemrég napvilágot látott, hogy a kommunista vezetés kevesebb mint egy hónap múlva újabb korlátozó rendelkezést akar bevezetni. Az intézkedés nyomán tovább erősödhet a kínai Nagy Tűzfal jelentősége, vagyis még szigorúbban korlátozhatják a felhasználók internetezési szokásait.

A The Wall Street Journal értesülései szerint július 1-étől minden, Kínában forgalomba hozott PC-re előre telepíteni kell a „Green Dam-Youth Escort” névre hallgató szoftvert. Ennek célja, hogy szűrje az internetezést, és a „nem kívánt” tartalommal bíró website-okat ne engedje megjeleníteni. Hivatalosan természetesen sokkal finomabban fogalmaz a rezsim: célként egy „zöld, egészséges és harmonikus internet környezet létrehozását” jelölték meg, ami „megakadályozza az Internetről érkező ártalmas tartalmakat abban, hogy befolyásolják és megmérgezzék a fiatalokat”.

Amint az ismert, az országban jelenleg központilag végeznek ilyen ellenőrzést, és igyekeznek elérhetetlenné tenni az olyan nagy, külföldi oldalakat, amelyek cenzúra nélkül számolnak be például a tienanmen téri eseményekről. Ez a központi ellenőrzés azonban kijátszható – de nem akkor, ha minden egyes számítógépen külön alkalmazás figyel a blokkolásra.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök