Connect with us

technokrata

Pornót ígérnek, vírust adnak

Dotkom

Pornót ígérnek, vírust adnak

Hamis antivírus-programok a Twitteren.

Újabb, ún. „Black Hat SEO” trükköket lokalizáltak a Twitteren a Panda Security szakemberei. A technika lényege, hogy különféle piszkos trükkökkel (keresőoldalak találatainak etikátlan eszközökkel való manipulálása, webkettes oldalakon keresztüli, hamis user-profilok mögül végzett népszerűsítő tevékenység) igyekeznek egy konkrét, fertőzött oldalt a webes köztudatba hozni. Így a nagy számok törvénye alapján bőven lesznek olyanok, akik rákattintanak a linkre, és megfelelő védelem híján megkaphatják azt a vírust, amely – ironikus módon – ismét csak a már jól ismert hamis vírusirtót fogja „népszerűsíteni”.

„A technika egyszerű, és a Twitter népszerűségét használja ki.” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A kiberbűnözők egy rakás hamis felhasználói profilt hoznak létre a Twitteren, és a „PhishTube Broadcast” topikba ezrével öntik a hozzászólásokat, a fertőzött oldalra mutató linkekkel együtt. Ezáltal a topik felkerül a legnépszerűbb topikok listájára, ahol persze sokan önkéntelenül is rákattintanak, hogy megnézhessék, mi a fene olyan érdekes ezen az oldalon; persze az is sokat segít a gyors népszerűségen, hogy a hozzászólások pornográf tartalmakat ígérnek.”

Az oldalról a gépre letöltődő vírus a már unalomig ismert „Privacy Center” nevű hamis antivírus-programot telepíti fel, amely folyamatosan hamis figyelmeztetésekkel riogat, és felajánlja, hogy a továbbfejlesztett változat megvásárlásával megszabadít a nemlétező kártevőktől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök