Connect with us

Pornót ígérnek, vírust adnak

Dotkom

Pornót ígérnek, vírust adnak

Hamis antivírus-programok a Twitteren.

Újabb, ún. „Black Hat SEO” trükköket lokalizáltak a Twitteren a Panda Security szakemberei. A technika lényege, hogy különféle piszkos trükkökkel (keresőoldalak találatainak etikátlan eszközökkel való manipulálása, webkettes oldalakon keresztüli, hamis user-profilok mögül végzett népszerűsítő tevékenység) igyekeznek egy konkrét, fertőzött oldalt a webes köztudatba hozni. Így a nagy számok törvénye alapján bőven lesznek olyanok, akik rákattintanak a linkre, és megfelelő védelem híján megkaphatják azt a vírust, amely – ironikus módon – ismét csak a már jól ismert hamis vírusirtót fogja „népszerűsíteni”.

„A technika egyszerű, és a Twitter népszerűségét használja ki.” – mondta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A kiberbűnözők egy rakás hamis felhasználói profilt hoznak létre a Twitteren, és a „PhishTube Broadcast” topikba ezrével öntik a hozzászólásokat, a fertőzött oldalra mutató linkekkel együtt. Ezáltal a topik felkerül a legnépszerűbb topikok listájára, ahol persze sokan önkéntelenül is rákattintanak, hogy megnézhessék, mi a fene olyan érdekes ezen az oldalon; persze az is sokat segít a gyors népszerűségen, hogy a hozzászólások pornográf tartalmakat ígérnek.”

Az oldalról a gépre letöltődő vírus a már unalomig ismert „Privacy Center” nevű hamis antivírus-programot telepíti fel, amely folyamatosan hamis figyelmeztetésekkel riogat, és felajánlja, hogy a továbbfejlesztett változat megvásárlásával megszabadít a nemlétező kártevőktől.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő