Connect with us

Mindent Romániába visz a Nokia

Dotkom

Mindent Romániába visz a Nokia

A Kolozsvár melletti Nemeszsukon működő gyárába helyezi át a teljes mobiltelefontartozék-gyártását a Nokia – jelentette be John Guerry, a romániai leány leköszönő vezetője.

Ezzel gyakorlatilag a romániai lesz az egyetlen Nokia-üzem Európában, amelyik bluetooth kihangosítókat, töltőket és más tartozékokat gyárt majd a telefonok mellett. A vezérigazgató szerint a Nokia folytatja a két évvel ezelőtt bejelentett fejlesztéseit, a jelenleginél több telefonmodell gyártását is Romániába telepítik, alkalmazottaik számát pedig rövid időn belül 3500-ra növelik (az év végéig 400 főt vesznek föl a meglevő 1600 mellé).

A finn telefongyártó 2007-ben érkezett Romániába, ahol zöldmezős beruházással 60 millió euróból épített gyárat. A tavaly februárban beindult futószalagokról egy év alatt több mint 10 millió, elsősorban alsókategóriás készülék került az európai, afrikai és a közel-keleti piacokra. A telefonóriás vezetése annak idején remélte, hogy beszállítói is követik majd Romániába, a válság azonban keresztülhúzta számításaikat, mindeddig ugyanis sem a Byd Electronics, sem a Hansa Print, sem a Stora Enso nem telepített gyártást Zsukra. Guerry szerint azonban a Nokia partnerei nem mondtak le befektetési szándékaikról, mindössze halasztják azok megvalósítását. Korábban a három alkatrészgyártó 15 ezer új munkahelyet ígért. Túrós-Bense LeventeSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom