Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindent Romániába visz a Nokia

Dotkom

Mindent Romániába visz a Nokia

A Kolozsvár melletti Nemeszsukon működő gyárába helyezi át a teljes mobiltelefontartozék-gyártását a Nokia – jelentette be John Guerry, a romániai leány leköszönő vezetője.

Ezzel gyakorlatilag a romániai lesz az egyetlen Nokia-üzem Európában, amelyik bluetooth kihangosítókat, töltőket és más tartozékokat gyárt majd a telefonok mellett. A vezérigazgató szerint a Nokia folytatja a két évvel ezelőtt bejelentett fejlesztéseit, a jelenleginél több telefonmodell gyártását is Romániába telepítik, alkalmazottaik számát pedig rövid időn belül 3500-ra növelik (az év végéig 400 főt vesznek föl a meglevő 1600 mellé).

A finn telefongyártó 2007-ben érkezett Romániába, ahol zöldmezős beruházással 60 millió euróból épített gyárat. A tavaly februárban beindult futószalagokról egy év alatt több mint 10 millió, elsősorban alsókategóriás készülék került az európai, afrikai és a közel-keleti piacokra. A telefonóriás vezetése annak idején remélte, hogy beszállítói is követik majd Romániába, a válság azonban keresztülhúzta számításaikat, mindeddig ugyanis sem a Byd Electronics, sem a Hansa Print, sem a Stora Enso nem telepített gyártást Zsukra. Guerry szerint azonban a Nokia partnerei nem mondtak le befektetési szándékaikról, mindössze halasztják azok megvalósítását. Korábban a három alkatrészgyártó 15 ezer új munkahelyet ígért. Túrós-Bense Levente



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés