Connect with us

technokrata

Nagyot zuhant a Dell nyeresége

Dotkom

Nagyot zuhant a Dell nyeresége

Több mint felével esett vissza a Dell számítástechnikai óriás profitja. A cég nem várja még a válság végét, de bizakodó a jövőt illetően.

Csökkent a Dell profitja, a visszaesés azonban némileg elmarad az elemzői várakozásoktól – közli a Reuters. Az adózott eredmény 290 millió dollárra esett vissza a május elsejével véget érő pénzügyi évben, ami 15 cent részvényenként. Ezzel szemben egy évvel korábban 784 millió, vagyis részvényenként 38 cent volt a világ második számítógépgyártójának az adózott nyeresége. Az adózás előtti eredmény pedig 24 cent volt részvényenként, ami némileg meghaladta a 23 centes elemzői várakozásokat. A high-tech óriás bevételei 23 százalékkal estek a nemrég véget érő pénzügyi évben, ami 12,3 milliárd dollárt jelent. A Wall Street-i becslések ellenben 12,7 milliárdot vártak.

A Dell nem adott részletes előrejelzést további pénzügyi kilátásait illetően, a Dell szerint egyelőre nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a számítástechnikai piac elérte volna a mélypontját. A vállalat mindenesetre bízik abban, hogy a jövő évi eladások már növekedést mutatnak, amint a cégek lecserélik számítógépparkjaikat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek