Connect with us

technokrata

Céget vásárolt a Magyar Telekom

Dotkom

Céget vásárolt a Magyar Telekom

A Magyar Telekom Nyrt. pénteken megállapodást írt alá az integrált egészségügyi informatikai rendszerek fejlesztésével, telepítésével és üzemeltetésével foglalkozó International System House Kft. (ISH) 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról – közölte a távközlési szolgáltató pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság közleményében hangsúlyozzák: az adásvételi szerződésben megállapított cégérték 2,9 milliárd forint, amelyből levonják a tranzakció zárásának időpontjában fennálló nettó adósságállományt. Az ISH idei és jövő évi pénzügyi eredményének függvényében ugyanakkor további kifizetésekre is sor kerülhet.

Kiemelik: a piacvezető cég árbevétele 2008-ban megközelítette a 2,9 milliárd forintot, kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) 1 milliárd forint volt. A kifieztés nagyságrendje azonban valószínűleg a cég osztalékának mértékét nem befolyásolja.

A Magyar Telekom az informatikai szolgáltatások piacán kívánja tovább erősíteni pozícióját a tranzakcióval, amelynek 2009 harmadik negyedévére tervezett lezárásához még a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges – olvasható a Magyar Telekom tájékoztatásában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek