Connect with us

A világ legveszélyesebb szava

Dotkom

A világ legveszélyesebb szava

Avagy mit NE írjunk be a keresőbe.

Nemrég érdekes bejelentést tett közzé a McAfee: az IT-biztonságban érdekelt vállalat közölte, melyik szónak Weben keresztüli keresése jelenti az egyik legnagyobb kockázatot. Olyan fogalmak közé verekedte be magát, mint az ingyenes tárgyak és a munkakeresés – ezek napjainkban az ártó szándékú internetezők által a legtöbbet felhasznált kifejezések között vannak. És hogy ne húzzuk tovább az időt, eláruljuk, mi lett a nr. 1. – ez a „screensaver” (képernyőkímélő).

Jeff Green, a McAfee termékfejlesztési részlegének vezető alelnöke szerint a hackerek direkt úgy hoznak létre website-okat, hogy azokra olyan kulcsszavakkal vezetik oda a gyanútlan webezőket, amiket egyébként keresésnél viszonylag gyakran használnak. Ezeken a weblapokon aztán ártalmas szoftverekkel találja magát szembe az internetező – akinek, ha nincs a számítógépén egy karbantartott antivírus alkalmazás, és nincsenek a legfrissebb patch-ek feltelepítve, esélytelen kivédeni a rá váró veszélyeket.

Megvizsgálva a leginkább alkalmazott szavakat, kiderült, hogy a „screensaver” a legveszélyesebb – erre a szóra keresve a találatként kapott weboldalak 59,1 százaléka (!) fertőzött. A következő kifejezés a listán a McAfee felmérése szerint a „lyrics” (dalszöveg) volt. Megállapítható tehát, hogy a Viagra korántsem vált a webes fenyegetések szinonimájává (persze azért csak óvatosan keressünk szexuális ajzószert az Interneten).

És még egy érdekesség: a „free” (ingyenes) szóra kapott oldalak 20 százaléka (vagyis átlagosan ötből egy) tartalmaz malware-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő