Connect with us

technokrata

Time Warner-AOL: válás lett a vége

Dotkom

Time Warner-AOL: válás lett a vége

A világ egyik legkevésbé sikeres vállalati fúziója érhet véget, miután a Time Warner Inc.

tegnap bejelentette: a médiacsoport igazgatósága jóváhagyta az AOL Internet egység leválasztását az év végével. Az AOL online-hirdetési, illetve internetszolgáltatói üzletágait egy független, a tőzsdére bevezetendő társaságba viszik ki. A válás a legjobb megoldás mind a Time Warner, mind az AOL számára – fogalmazott a Time Warner közleményében Jeffrey Bewkes vezérigazgató. Az ügylet lebonyolítása érdekében a Time Warner megvásárolja a Google-tól az AOL-nak azt az 5 százalékát, ami nincs az ő tulajdonában; amikor a Google 2005-ben részesedést szerzett, akkor az AOL mintegy 20 milliárd dollárt ért, most egy a Bloomberg által idézett elemző szerint 6,3 milliárd dollár körül lehet az értéke, ebből 3,4 milliárd jut a hirdetési üzletágra.

Az America Online Inc. 2001-ben vásárolta meg a Time Warnert 124 milliárd dollárért, a következő évben – a dotkomlufi kipukkanása után – már óriási veszteséggel zárt az összeolvadt társaság. (Ez idő tájt az AOL bevételének tekintélyes hányada származott a betárcsázós internetes hozzáférésekből, de ez az üzlet a 2002-es csúcs után meredek hanyatlásnak indult.) A 2003-ig AOL Time Warnerként futó, majd az AOL-t a nevéből elhagyó vállalat története tele volt vezetőváltásokkal, felügyeleti eljárásokkal, perekkel, és arra is hiába tettek kísérletet, hogy eladják az AOL egységet: a megkeresett vevőjelöltek sorában végül nemet mondott mind a Google, mind a Yahoo!, mind a Microsoft.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd