Connect with us

technokrata

Középiskolás hackerekre vadászik a Pentagon

Dotkom

Középiskolás hackerekre vadászik a Pentagon

Nem elkapni, hanem alkalmazni akarja a fiatalokat az USA védelmi minisztériuma.

Egy eddig gyakorlatilag kiaknázatlan terepen kezdett alkalmazott-keresésbe az Egyesült Államok: minden korábbinál fiatalabb érdeklődőkkel igyekeznek felvenni a kapcsolatot, hogy általuk fokozhassák az USA cybervédelmét. A katonaság által pénzelt program során középiskolás diákokat keresnek fel. Az úgynevezett Cyber Challenge három új nemzeti versenyt biztosít az érdeklődők számára, melyeken a kormányzati szféra fontos képességeket tesztelhet: digitális célpontok megvédésének és megtámadásának képességét, adatlopási kísérletek végrehajtását és megakadályozását illetve nyomonkövetését.

Az elsőt a légierő pénzeli – a Cyber Patriot nevű verseny elsősorban a hálózati védelemre koncentrál. A vetélkedőn részt vevők két csapatra oszlanak, egyikük feladata megtámadni a másik, védekező csapat rendszereit. A védelmi minisztérium Cyberbűnözési Központja kibővíti Digital Forensics Challenge nevű, immár 2006 óta futó programját, és így középiskolások számára is adottá válik a lehetőség részt venni rajta. A DFC olyan problémákra fókuszál, mint a digitális behatolások nyomainak követése és a hiányos adatforrások újralétrehozása. Végül a SANS Institute szervezi a három közül a bizonyára leginkább figyelemfelkeltő eseményt. A Network Attack Competition során a diákoknak szoftveres hibákat kell találniuk és a saját javukra fordítaniuk annak érdekében, hogy ellenséges rendszerekbe törhessenek be és onnan adatokat lophassanak.

És hogy mi a jutalom? A próbákon legsikeresebben teljesítők cyberképző táborokban vehetnek részt a következő nyáron. Ezeket a nonprofit elven működő táborokat természetesen a hadsereg és magánkézben levő vállalatok (mint például EMC, AT&T, Verizon) támogatják, olyan szövetségi kormányhivatalok mellett, mint az NSA.

Orosz fenyegetés akkor és most is
Az állami kezdeményezések ötletadói számítanak az USA fiatalságának hazafiasságára. „Az 1950-es, 1960-as években a Szputnyik és az űrverseny arra késztette a fiatalokat, hogy tudományos és mérnöki pályára lépjenek.” – olvasható a hivatalos közleményben – „Hasonló lehetőséget akarunk nyújtani napjaink fiatalságának, hogy segítsenek bennünket az olyan fontos kihívásokkal kapcsolatban, mint amilyen a cyberbiztonság.”

A Cyber Challenge az Egyesült Államok első kísérlete, mellyel a civil szférában tanulókat kívánják elérni. A programmal pedig könnyen megszerezhetik a leendő szakértők legjobbjait – akár a magánvállalatok elől is elhappolhatják a legjobb koponyákat. És pontosan ez az, amit a kínai, orosz és egyéb nemzetiségű hackerek által folyamatosan támadott ország el szeretne érni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd