Connect with us

Középiskolás hackerekre vadászik a Pentagon

Dotkom

Középiskolás hackerekre vadászik a Pentagon

Nem elkapni, hanem alkalmazni akarja a fiatalokat az USA védelmi minisztériuma.

Egy eddig gyakorlatilag kiaknázatlan terepen kezdett alkalmazott-keresésbe az Egyesült Államok: minden korábbinál fiatalabb érdeklődőkkel igyekeznek felvenni a kapcsolatot, hogy általuk fokozhassák az USA cybervédelmét. A katonaság által pénzelt program során középiskolás diákokat keresnek fel. Az úgynevezett Cyber Challenge három új nemzeti versenyt biztosít az érdeklődők számára, melyeken a kormányzati szféra fontos képességeket tesztelhet: digitális célpontok megvédésének és megtámadásának képességét, adatlopási kísérletek végrehajtását és megakadályozását illetve nyomonkövetését.

Az elsőt a légierő pénzeli – a Cyber Patriot nevű verseny elsősorban a hálózati védelemre koncentrál. A vetélkedőn részt vevők két csapatra oszlanak, egyikük feladata megtámadni a másik, védekező csapat rendszereit. A védelmi minisztérium Cyberbűnözési Központja kibővíti Digital Forensics Challenge nevű, immár 2006 óta futó programját, és így középiskolások számára is adottá válik a lehetőség részt venni rajta. A DFC olyan problémákra fókuszál, mint a digitális behatolások nyomainak követése és a hiányos adatforrások újralétrehozása. Végül a SANS Institute szervezi a három közül a bizonyára leginkább figyelemfelkeltő eseményt. A Network Attack Competition során a diákoknak szoftveres hibákat kell találniuk és a saját javukra fordítaniuk annak érdekében, hogy ellenséges rendszerekbe törhessenek be és onnan adatokat lophassanak.

És hogy mi a jutalom? A próbákon legsikeresebben teljesítők cyberképző táborokban vehetnek részt a következő nyáron. Ezeket a nonprofit elven működő táborokat természetesen a hadsereg és magánkézben levő vállalatok (mint például EMC, AT&T, Verizon) támogatják, olyan szövetségi kormányhivatalok mellett, mint az NSA.

Orosz fenyegetés akkor és most is
Az állami kezdeményezések ötletadói számítanak az USA fiatalságának hazafiasságára. „Az 1950-es, 1960-as években a Szputnyik és az űrverseny arra késztette a fiatalokat, hogy tudományos és mérnöki pályára lépjenek.” – olvasható a hivatalos közleményben – „Hasonló lehetőséget akarunk nyújtani napjaink fiatalságának, hogy segítsenek bennünket az olyan fontos kihívásokkal kapcsolatban, mint amilyen a cyberbiztonság.”

A Cyber Challenge az Egyesült Államok első kísérlete, mellyel a civil szférában tanulókat kívánják elérni. A programmal pedig könnyen megszerezhetik a leendő szakértők legjobbjait – akár a magánvállalatok elől is elhappolhatják a legjobb koponyákat. És pontosan ez az, amit a kínai, orosz és egyéb nemzetiségű hackerek által folyamatosan támadott ország el szeretne érni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő