Connect with us

Reding is kiállt Pataki mellett

Dotkom

Reding is kiállt Pataki mellett

A tényeknek és az eredményeknek kell beszélniük a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tevékenységéről – jelentette ki Pataki Dániel, az NHH elnöke kedden Viviane Redinggel közös brüsszeli sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban a hatóság tevékenységét bíráló írások jelentek meg a magyar sajtóban.

Nem szeretném védeni az NHH-t és személyemet, abban bízom, hogy a tények, az eredmények beszélnek helyettünk – mondta az MTI beszámolója szerint Pataki Dániel az újságíróknak, de ezen túlmenően nem kívánta kommentálni a cikkeket. Kiemelte: a hivatal elmúlt öt és fél éves munkájának elismerését jelzi az a tény is, hogy tavaly a magyar hatóság, illetve annak vezetője tölthette be az Európai Hírközlési Szövetségek Csoportjának (ERG) elnöki tisztét, idén pedig ő vezeti az Európai Frekvenciagazdálkodási Szervezetek (RSPG) csoportját.

Méltatta Pataki Dániel nemzetközi tevékenységét Viviane Reding, az Európai Bizottság távközlési felelőse is. Közleményében a biztos így írt: “Pataki úr az európai szabályozó hatóságok csoportjának élén bizonyságát tette diplomáciai érzékének, gondoskodva arról, hogy az egész Európai Unióban sikereket érjünk el a tisztességes versenyt, a hatékony szabályozást, valamint a fogyasztóknak nyújtott kézzelfogható előnyöket illetően. Pataki úrnak erőt és szerencsét kívánok további munkájához. Komoly szaktudását, nemzetközi tapasztalatát és független személyiségét figyelembe véve bízom benne, hogy ezen a döntő fontosságú politikai területen az európai rádióspektrum-szabályozó hatóságok nevében olyan határozott és előremutató koncepciónak sikerül érvényt szereznie Európában, amely a valós versenyt, a gazdasági növekedést és a fogyasztók érdekét tartja szem előtt.”Közös sajtótájékoztatójukon – az MTI kérdésére válaszolva – Reding azt is elmondta: mióta Pataki az ERG elnöke, a csoport fontos tényezője lett az európai stratégiaalkotásnak az ágazatban. A magyar elnök érdeme például, hogy – most először az uniós együttműködés során – sikerült egységes álláspontot alkotni valamennyi szabályozó hatóság között a barangolás (több országot érintő mobiltelefonálás, roaming) témájában. – Ugyanilyen teljesítményre van szükség most a nemzetközi frekvenciahatóságok között is, és Pataki Dániel előző tisztségében szerzett tapasztalatai alapján nagyon hiszek ebben – mondta Reding.

Mióta Pataki az ERG elnöke, a csoport fontos tényezője lett az európai stratégiaalkotásnak az ágazatbanSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő