Connect with us

technokrata

A digitális átállás esély Európának

Dotkom

A digitális átállás esély Európának

A digitális átállás során felszabaduló spektrum hasznosítása óriási lehetőség az európai gazdaság számára – mondta Brüsszelben az EU távközlési biztosával, Viviane Redinggel folytatott tárgyalása után Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság és a tagállamok nemzeti szabályozó hatóságait tömörítő Rádióspektrum-politikai Csoport (RSPG) elnöke.

Az analóg műsorszórásról digitálisra való átállás során felszabaduló spektrum, illetve frekvenciakészlet hasznosítása a műsorszórás megújításán túl a mobil szélessáv területén is elősegítheti új szolgáltatások és innovatív technológiák piacra lépését, és ezek pozitív hatását valamennyi európai polgár élvezheti – mondta Pataki. Az MTI beszámolója szerint az NHH elnöke hozzátette, hogy az uniót és Magyarországot is sújtó világgazdasági válság közepette az elektronikus hírközlés a stabilitás és a növekedés fontos tényezője lehet, hiszen az új szolgáltatások megjelenése döntő szerepet játszhat az európai és ezen belül a magyar gazdaság növekedésének újraindításában.

Pataki hangsúlyozta, hogy a felszabaduló 790-862 MHz-es sáv hatékony hasznosítása egyedülálló alkalom az európai hírközlési piacon. A lehetőségek maximális kihasználása érdekében a nemzeti hatóságokat tömörítő RSPG még májusban elkészíti ajánlását az Brüsszeli Bizottság számára. Pataki szerint mielőbb biztosítani kell új és továbbfejlesztett szolgáltatások megjelenésének lehetőségét, fokozni kell a tagállamok közötti együttműködést, a bizottságnak pedig a lehető leggyorsabban lépnie kell az uniós szintű szabályozási bizonytalanság csökkentése érdekében.

A digitális átállás révén felszabaduló frekvenciakészletnek a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatások területén történő felhasználása uniós szinten mintegy 150-200 milliárd euró hozzáadott értéket jelenthet – mondta a sajtótájékoztatón Viviane Reding, aki ezért különösen fontosnak nevezte az RSPG és a Bizottság együttműködését, illetve az RSPG által folytatott munkát. Viviane Reding szerint a megfelelő uniós és nemzeti döntéseket még idén ősszel meg kell hozni, amennyiben Európa valóban ki akarja használni a digitális átállás adta lehetőségeket. Hozzátette, hogy a sikerhez nagy szükség van a hatóságok együttműködésére és az eredményességhez elengedhetetlen szakmai függetlenség megőrzésére.

A sikerhez nagy szükség van a hatóságok együttműködéséreSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd