Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javítatlan hiba a Microsoft szoftverében

Dotkom

Javítatlan hiba a Microsoft szoftverében

Új sebezhetőségre bukkantak Redmond szervertermékeiben.

A Microsoft Internet Information Services (IIS) bizonyult ezúttal hibásnak. Redmond beismerte, hogy már vizsgálja azokat a bejelentéseket, melyek szerint az IIS-ben sérülékenység található. Az első tapasztalatok szerint a sebezhető rendszereken engedély nélkül megváltoztatható a jogosultság, így a támadónak olyan tevékenységek kifejtésére is lehetősége nyílik, melyet egy alacsony jogosultságokkal rendelkező felhasználó alapesetben nem tehetne meg.

Az IIS WebDAV kiterjesztésében lapul a biztonsági rés; a HTTP kérelmek kezelése problémás, olvasható a Microsoft közleményében. Egy speciális feltételeknek megfelelő, anonim HTTP kérelem elküldésével szerezhet a támadó hozzáférést olyan helyekhez, melyek jellemzően azonosítást követelnek meg.

Egyelőre nem kapott arról tájékoztatást a szoftverfejlesztő vállalat, hogy az Interneten kihasználnák a sérülékenységet; vagyis jelenleg még nem nagy a kockázata annak, hogy egy egyébként védett rendszer áldozatul esik a fent ismertetett sebezhetőségnek. Igaz, nincs is még rá javítás. Ugyanakkor a Microsoft közlése szerint nem kizárt, hogy a következő, júniusban esedékes javítások kiadásával együtt ennek a hibának is jut foltozás.

És hogy mit lehet tenni addig is, csökkentendő egy esetleges sikeres támadás kockázatát? A redmondi vállalat website-ján közzétette tanácsait, amivel minimalizálható annak esélye, hogy egy ISS-t futtató szerver áldozatul eshet a csyberbűnözőknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés