Connect with us

technokrata

Álvírusirtók a közösségi hálózatokon és videomegosztó portálokon

Dotkom

Álvírusirtók a közösségi hálózatokon és videomegosztó portálokon

Az Adidas – Adios mintájára: Youtube helyett Yuotube.

Töretlenül terjednek azok a hamis vírusirtók, amelyek elsősorban a felhasználók naivságát és számítástechnikai ismereteinek hiányát használják ki. A legújabb variánsok ismét a Facebookot szemelték ki maguknak.

„A Panda ActiveScan adatai alapján a felhasználók egy százalékát fertőzte meg a Boface-féregtípusok valamelyike.” – nyilatkozta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „A legújabb féreg, miután megfertőzte a gépet, csak akkor aktiválja magát, ha a felhasználó a Facebookra csatlakozik. Ekkor küld egy üzenetet minden, a felhasználó címlistájában szereplő ismerősnek, egy linkkel, amin egy videó van. A link egy videomegosztó portálra vezet, ami a békeidők „Adidas-Adios” márkahamisítását idézi: a „YuoTube”-os videó természetesen nem lejátszható, viszont megnyitáskor felszólít egy plugin letöltésére, ami valójában egy hamis vírusirtó.”

A Panda adatai szerint az ilyen jellegű fertőzéseknél 1200%-os növekedés könyvelhető el tavalyhoz képest.

„Mindenkinek csak azt tudjuk tanácsolni, hogy ne kattintson ismeretlen forrásból származó linkekre, ne töltsön le ismeretlen plugineket, és legfőképpen ne vásároljon meg olyan vírusirtókat, amelyeket minden figyelmeztetés nélkül felbukkanó üzenetek kínálgatnak.” – tette hozzá Sándor Zsolt – „Ha a gépünk egyszer csak közli, hogy vírust talált, és mindjárt ajánl is egy 49 dolláros „ellenszert”, akkor az bizonyosan csapda. A tisztességes vírusirtó-gyártók tisztességesen is reklámozzák magukat, ilyen módon biztos nem.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd