Connect with us

A tőzsdén landolhat a Facebook

Dotkom

A tőzsdén landolhat a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala nem szenved tőkehiányban a vezérigazgató szerint, idén 70 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak, felhasználóik száma augusztus óta a duplájára nőtt.

A 25 éves vezérigazgató Mark Zuckerberg reméli, hogy néhány éven belül tőzsdére vihetik a világ legnagyobb közösségi oldalát működtető céget, azonban ezt a lépést nem fogják elsietni, azt azonban külön kiemelte, hogy a cégnek a híresztelésekkel ellentétben nincs azonnali tőkeigénye. Mindig nyitott vagyok az új partnerek bevonására és befektetésekre, de a Facebook önállóan is el tudja érni üzleti céljait, a jelenleg is meglévő stabil pénzügyi alapokra építve – mondta Zuckerberg a Reutersnek azokra a korábbi hírekre reagálva, amelyek a vállalat tőkehiányáról szóltak. Ha nagyon jó ajánlat érkezik, meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket, de csak annak érdekében, hogy a jövőbeni fejlesztésekre tartalékokat képezzünk – tette hozzá. Sok cég számára a tőzsdére menetel végcélként jelenik meg, nekünk azonban csak egy esemény lesz azon az úton, ami valódi célunkhoz vezet – fogalmazott a fiatal cégvezér.

A Facebooknak jelenleg több mint 200 millió aktív felhasználója van, kétszer annyi, mint tavaly augusztusban, a 15 milliárd feltöltött fényképpel pedig az egyik legnagyobb fotómegosztóvá is vált. 2007-ben a Microsoft 240 millió dollárral szállt be az oldalba, ezzel 1,6 százalékos részesedést szerezve – a cég összértéke ekkor 15 milliárd dollárra növekedett.

Továbbra is a reklámbevételek jelentik majd a legfőbb forrást a cég számára, idén 70 százalékkal kívánják növelni árbevételüket, jövőre pedig pozitív cash flow-t terveznek. Az idei évre várt nyereségről azonban nem nyilatkozott Zuckerberg. A Facebook a legnagyobb reklámozók több mint 70 százalékával működik együtt az USÁ-ban, de gyors növekedés indult nemzetközi kapcsolataiban is, sőt, elképzelhető, hogy egy saját online hirdetési rendszert is kifejlesztenek majd a jövőben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő