Connect with us

A tőzsdén landolhat a Facebook

Dotkom

A tőzsdén landolhat a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala nem szenved tőkehiányban a vezérigazgató szerint, idén 70 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak, felhasználóik száma augusztus óta a duplájára nőtt.

A 25 éves vezérigazgató Mark Zuckerberg reméli, hogy néhány éven belül tőzsdére vihetik a világ legnagyobb közösségi oldalát működtető céget, azonban ezt a lépést nem fogják elsietni, azt azonban külön kiemelte, hogy a cégnek a híresztelésekkel ellentétben nincs azonnali tőkeigénye. Mindig nyitott vagyok az új partnerek bevonására és befektetésekre, de a Facebook önállóan is el tudja érni üzleti céljait, a jelenleg is meglévő stabil pénzügyi alapokra építve – mondta Zuckerberg a Reutersnek azokra a korábbi hírekre reagálva, amelyek a vállalat tőkehiányáról szóltak. Ha nagyon jó ajánlat érkezik, meg fogjuk vizsgálni a lehetőségeket, de csak annak érdekében, hogy a jövőbeni fejlesztésekre tartalékokat képezzünk – tette hozzá. Sok cég számára a tőzsdére menetel végcélként jelenik meg, nekünk azonban csak egy esemény lesz azon az úton, ami valódi célunkhoz vezet – fogalmazott a fiatal cégvezér.

A Facebooknak jelenleg több mint 200 millió aktív felhasználója van, kétszer annyi, mint tavaly augusztusban, a 15 milliárd feltöltött fényképpel pedig az egyik legnagyobb fotómegosztóvá is vált. 2007-ben a Microsoft 240 millió dollárral szállt be az oldalba, ezzel 1,6 százalékos részesedést szerezve – a cég összértéke ekkor 15 milliárd dollárra növekedett.

Továbbra is a reklámbevételek jelentik majd a legfőbb forrást a cég számára, idén 70 százalékkal kívánják növelni árbevételüket, jövőre pedig pozitív cash flow-t terveznek. Az idei évre várt nyereségről azonban nem nyilatkozott Zuckerberg. A Facebook a legnagyobb reklámozók több mint 70 százalékával működik együtt az USÁ-ban, de gyors növekedés indult nemzetközi kapcsolataiban is, sőt, elképzelhető, hogy egy saját online hirdetési rendszert is kifejlesztenek majd a jövőben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda