Connect with us

technokrata

Új támadási felületek 2009-ben

Dotkom

Új támadási felületek 2009-ben

Mobiltelefonjaink sosem látott veszélyben lesznek (vannak) idén.

Idén valószínűleg két területen bővül a kártevők fejlesztése: a mobil eszközöknél és az FTTH (Fiber to the Home, azaz üvegszál hazáig) optikai kapcsolatok technikájánál. Bár idén számos új mobil eszközt vezetnek be, a mobil biztonságra még nem fordítanak akkora figyelmet, mint a PC-k biztonságára. Ez komoly sebezhetőséget idéz elő a mobil piacon, a mobilt használókat a hackerek célpontjává teszi, és a veszélyek számának gyarapodásához vezet.

„2009-ben – különösen a HDTV terjedése kapcsán – a lakásig menő optikai technika is nagy lendületet vesz. Ez sok esélyt ad az új kártevők kifejlesztésére, és ajtót nyit a hackereknek, hogy a korai felhasználókat célba véve ellophassák azok személyes információit és adatait.” – hangsúlyozta Gombás László, a Symantec vezető technikai konzultánsa.

A gazdasági visszaesés idején mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek keresik a megtakarítási lehetőségeket, emiatt az interneten próbálnak alkalmi üzletet kötni. A hackerek ezt fokozottabban ki fogják használni, olyan netes hirdetéseket közzétéve, amelyek arra késztetik az embereket, hogy „regisztráljanak”, vagy megadják személyes adataikat. Az „olyan szép, hogy nem is lehet igaz” típusú netes hirdetések száma nőni fog, ezekkel nagyon óvatosan kell bánni.

Az idei internetbiztonsági jelentés rámutat, hogy a kártékony szoftverek és a veszélyforrások kereskedelmibbé váltak. Ez a trend 2009-ben tovább erősödik. A 2008-as internetbiztonsági jelentés kimutatta, hogy a veszélyforrások 14%-a ugyanabból az eszközkészletből ered. Ez előtérbe helyezi kereskedelmi értékét. Az elérhető eszközkészletek szaporodásával, és amiatt, hogy könnyű összerakni és eladni, többen fognak próbálkozni ezzel a könnyű pénzkereset érdekében.

A jelenlegi gazdasági helyzetben a cégek költségeik csökkentésére törekszenek, és valószínűleg az informatikai költségkeret az egyik, ahol ezt meg szeretnék tenni. A cégek azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy csökkentsék informatikai költségkeretüket, mivel a sérülékenységek és az ebből eredő veszélyek többet árthatnak a cég jó hírnevének, ami igen káros lehet. Számos más területen csökkenthetik költségeiket a cégek, például virtualizációval vagy tárolási megoldásokkal.

Emellett érdemes megemlíteni, hogy az új funkciók és formátumok kifejlesztésével a beépülő modulok sérülékenységeinek száma csak nőhet idén, a Symantec szerint.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd