Connect with us

technokrata

Megerősítette árbevételi terveit a Graphisoft Park

Dotkom

Megerősítette árbevételi terveit a Graphisoft Park

Továbbra is növekv bevétellel, ám stagnáló profittal számol idei terveiben a Graphisoft Park. A cég els negyedéve a várakozásoknak megfelelen alakult.

Az új épületek átadása után 45 ezer négyzetméterre emelkedett a Graphisoft Parkban a bérbe adható irodaterület nagysága, ám ezzel együtt a kihasználtság 92 százalékról 75 százalékra csökkent. Ebben az idén nem is vár jelentős változást a társaság, ám az első negyedévben módosított, illetve újonnan kötött bérleti szerződések nyomán a park megerősítve látja éves, 7,2 millió eurós árbevételi tervét. Ez ugyan magasabb a tavalyi bevételnél, ám a cég ennek ellenére nem számol nyereségének növekedésével, mivel az újonnan átadott, de üresen álló H-épület amortizációja és a megemelkedett kamatterhek teljes egészében felemésztik az árbevétel-növekedést. (A hektikusan ingadozó forint-euró árfolyamnak való kitettség miatt ennél pontosabb prognózist nem ad a társaság.) Az első negyedév során a terveknek megfelelőn alakult az üzletmenet, az árbevétel a tavalyi szinthez képest szerényen emelkedve megközelítette az 1,6 millió eurót, a működési nyereség pedig 10 százalékkal, 851 ezer euróra növekedett. A mérleg szerinti eredmény azonban első ránézésre jelentősen romlott, a veszteség meghaladta a 600 ezer eurót. Ebből azonban több mint egymillió euró a forintbetétek átértékelésén keletkezett – nem realizált – veszteség, amit figyelmen kívül hagyva eredménynövekedésről számolhatott volna be a cég.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd