Connect with us

technokrata

Tovább szélesítenék Európában a szélessávot

Dotkom

Tovább szélesítenék Európában a szélessávot

Összehangolt uniós fellépést szorgalmaz az Európai Spektrumszabályozó Csoport (RSPG) a vezeték nélküli szolgáltatások fejlődése érdekében.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), s egyben az RSPG elnöke úgy véli, a digitális átállás nyomán felszabaduló frekvenciák egy részét európai szinten harmonizált és koordinált módon kell felhasználni. Az uniós tagállamok többségében várhatóan 2011 végére befejeződik a digitális átállás, a felszabaduló frekvenciák egy részét pedig új típusú vezeték nélküli szolgáltatásokra, a vidéki területek gyors szélessávú vezeték nélküli internettel való ellátására, illetve az újgenerációs mobilhálózatok kiépítésére lenne a legcélszerűbb felhasználni – mondta az RSPG szerdán elfogadott állásfoglalásáról Pataki.

A nemzeti frekvenciaszabályozók a 800 megahertzes frekvenciatartományban 72 megahertznyi frekvencia összehangolt felszabadítását javasolják. Pataki Dániel hangsúlyozta azt is, hogy a szabályozási háttérnek szolgáltatás- és technológiasemlegesnek kell lennie, a műszaki szabványok európai szintű harmonizációja mellett. Az RSPG felkérte az Európai Bizottságot, hogy legkésőbb október végére tegye közzé javaslatát, és a frekvencia-kiosztásra vonatkozó ajánlásait.

Az NHH elnöke szerint a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő vezeték nélküli szélessáv az egyik legígéretesebb technológia, amely képes lehet ritkán lakott területeken is internetcsatlakozást biztosítani. A szélessávú szolgáltatások kiépítése során kiemelt szerepet kapna a 800, illetve a 900 MHz-es tartomány is. Várhatóan június 12-én születik meg a végleges uniós döntés a 900 Mhz-es sáv felhasználását szabályozó irányelv módosításáról, ezzel pedig lehetővé válik frekvenciatartomány felhasználása a gsm-szolgáltatás mellett egyéb, például negyedik generációs szolgáltatásokra is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd