Connect with us

Tovább szélesítenék Európában a szélessávot

Dotkom

Tovább szélesítenék Európában a szélessávot

Összehangolt uniós fellépést szorgalmaz az Európai Spektrumszabályozó Csoport (RSPG) a vezeték nélküli szolgáltatások fejlődése érdekében.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH), s egyben az RSPG elnöke úgy véli, a digitális átállás nyomán felszabaduló frekvenciák egy részét európai szinten harmonizált és koordinált módon kell felhasználni. Az uniós tagállamok többségében várhatóan 2011 végére befejeződik a digitális átállás, a felszabaduló frekvenciák egy részét pedig új típusú vezeték nélküli szolgáltatásokra, a vidéki területek gyors szélessávú vezeték nélküli internettel való ellátására, illetve az újgenerációs mobilhálózatok kiépítésére lenne a legcélszerűbb felhasználni – mondta az RSPG szerdán elfogadott állásfoglalásáról Pataki.

A nemzeti frekvenciaszabályozók a 800 megahertzes frekvenciatartományban 72 megahertznyi frekvencia összehangolt felszabadítását javasolják. Pataki Dániel hangsúlyozta azt is, hogy a szabályozási háttérnek szolgáltatás- és technológiasemlegesnek kell lennie, a műszaki szabványok európai szintű harmonizációja mellett. Az RSPG felkérte az Európai Bizottságot, hogy legkésőbb október végére tegye közzé javaslatát, és a frekvencia-kiosztásra vonatkozó ajánlásait.

Az NHH elnöke szerint a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő vezeték nélküli szélessáv az egyik legígéretesebb technológia, amely képes lehet ritkán lakott területeken is internetcsatlakozást biztosítani. A szélessávú szolgáltatások kiépítése során kiemelt szerepet kapna a 800, illetve a 900 MHz-es tartomány is. Várhatóan június 12-én születik meg a végleges uniós döntés a 900 Mhz-es sáv felhasználását szabályozó irányelv módosításáról, ezzel pedig lehetővé válik frekvenciatartomány felhasználása a gsm-szolgáltatás mellett egyéb, például negyedik generációs szolgáltatásokra is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő