Connect with us

technokrata

Már kihasználják az Office kritikus hibáját

Dotkom

Már kihasználják az Office kritikus hibáját

Aki még nem tette, patch-eljen!

Szokásos menetrendjének megfelelően, a hónap második keddjén (ami nálunk jellemzően inkább szerdára esik) kiadta a korábban megjelentetett biztonsági frissítések óta elkészült javításait a Microsoft, ami most egyetlen update-et jelent. A sérülékenységet az Office-ban (pontosabban a Powerpointban) fedezték fel. Az irodai alkalmazáscsomag 2000-es változatában kritikus minősítést kapott, de az újabb (XP, 2003, 2007) verziókban is fontosnak deklarálta Redmond a biztonsági rést.

Érdemes tehát minél hamarabb telepíteni a javítást. Többek között azért is, mert már a múlt hónapban arról tájékoztatták a Microsoftot, hogy célzott támadásokat indítottak cyberbűnözők, a sérülékenységet felhasználva. Ez azt jelenti, hogy ugyan limitált mértékben, de a megcélzott internetezőknél testreszabottan próbálkoztak be a támadók.

Sajnos a mostani patch-ciklus csak részben tudta megszüntetni a fenyegetést. A redmondi programozók ugyanis nem készültek el időre minden szoftverváltozat frissítésével. A Mac rendszereket használók, illetőleg a belépőszintű Microsoft Works-öt futtatók egyelőre még nem update-elhetik rendszereiket. Christopher Budd, a vállalat biztonsági kommunikációjáért felelős részlegének vezetője nemrég megígérte, hogy amint elérték a kellő színvonalat a patch-ek, és végére értek a tesztelésnek is, azonnal kiadják őket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek