Connect with us

technokrata

Már kihasználják az Office kritikus hibáját

Dotkom

Már kihasználják az Office kritikus hibáját

Aki még nem tette, patch-eljen!

Szokásos menetrendjének megfelelően, a hónap második keddjén (ami nálunk jellemzően inkább szerdára esik) kiadta a korábban megjelentetett biztonsági frissítések óta elkészült javításait a Microsoft, ami most egyetlen update-et jelent. A sérülékenységet az Office-ban (pontosabban a Powerpointban) fedezték fel. Az irodai alkalmazáscsomag 2000-es változatában kritikus minősítést kapott, de az újabb (XP, 2003, 2007) verziókban is fontosnak deklarálta Redmond a biztonsági rést.

Érdemes tehát minél hamarabb telepíteni a javítást. Többek között azért is, mert már a múlt hónapban arról tájékoztatták a Microsoftot, hogy célzott támadásokat indítottak cyberbűnözők, a sérülékenységet felhasználva. Ez azt jelenti, hogy ugyan limitált mértékben, de a megcélzott internetezőknél testreszabottan próbálkoztak be a támadók.

Sajnos a mostani patch-ciklus csak részben tudta megszüntetni a fenyegetést. A redmondi programozók ugyanis nem készültek el időre minden szoftverváltozat frissítésével. A Mac rendszereket használók, illetőleg a belépőszintű Microsoft Works-öt futtatók egyelőre még nem update-elhetik rendszereiket. Christopher Budd, a vállalat biztonsági kommunikációjáért felelős részlegének vezetője nemrég megígérte, hogy amint elérték a kellő színvonalat a patch-ek, és végére értek a tesztelésnek is, azonnal kiadják őket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő