Connect with us

technokrata

Óriási büntetéssel sújtották a chipóriást

Dotkom

Óriási büntetéssel sújtották a chipóriást

Az Európai Bizottság (EB) 1,06 milliárd euró pénzbüntetést szabott ki az amerikai Intel Corp.

-ra, a világ legnagyobb mikroprocesszor-gyártójára a piaci versenyt korlátozó magatartása miatt. Az összeg több mint kétszerese az EB eddigi legnagyobb, 497 millió eurós büntetésének, amellyel a Microsoftot sújtotta 2004 márciusában azért, mert az kihasználta Windows operációs rendszere de facto piaci monopóliumát. A csaknem nyolc éve tartó eljárásban megállapították, hogy az Intel árengedményeket adott azoknak a komputergyártóknak, amelyek tőle vásárolták a gépeikbe épített chipek többségét – gyakran 95 százalékát -, illetve fizetett azoknak a kiskereskedelmi láncoknak – köztük a német MediaMarktnak -, amelyek Intel-processzorokkal ellátott pc-ket kínáltak. Emellett azért is pénzt remélhettek a komputergyártók, ha halogatták a legnagyobb konkurens, az AMD chipjeivel felszerelt termékeik szállítását. Az Intel fellebbez a döntés ellen. Állítása szerint az általa kínált árengedmények nem léptek túl a nagy tételben vásárlóknak járó kedvezményeken.

Az EB az európai versenyjog alapján árbevétele maximum 10 százalékát elérő mértékben büntethet meg egy céget, ami az Intel tavalyi forgalmát tekintetbe véve 3,78 milliárd dolláros bírságot tett volna lehetővé. Az ennek kevesebb mint felét kitevő büntetés többéves pereskedés nyomán az EU büdzséjét gazdagíthatja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő