Connect with us

technokrata

A nők könnyebben becsaphatók

Dotkom

A nők könnyebben becsaphatók

Viszont gyorsabban is tanulnak hibáikból.

Egy amerikai felmérés szerint a személyazonossággal való visszaélésre irányuló cybertámadásokkal szemben védtelenebbnek bizonyult a gyengébbik nem. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a kutatásban részt vett személyek közül a nők 17 százaléka állította: legalább ezer dollárt veszített egy ilyen támadás során. Eközben a férfiaknak „csak” 10 százaléka számolt be hasonló eseményről.

Ugyanakkor a felmérés arra is rávilágított, hogy a nők a megtörtént események hatására jobban odafigyelnek erre a veszélyre. A válaszadók közlése alapján a gyengébbik nem 80 százaléka nyilatkozta, hogy különösen aggódik a személyazonossággal kapcsolatos lopások miatt, a férfiak körében ugyanakkor csupán 60 százalékos volt ez az arány. Vagyis a nők hajlamosabbak tanulni hibáikból, mint a férfiak.

Az IT-biztonsági kérdésekhez való hozzáállása általánosságban is jobb a szebbik nemnek. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a nők nagyobb arányban számolnak be felettesüknek, rendszergazdájuknak egy esetlegesen megtörtént internetes támadásról, mint a férfiak, és közülük többen hajlandók tenni valamit a jövőbeli incidensek elkerülése végett, szemben a vizsgált férficsoport tagjaival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek