Connect with us

technokrata

A nők könnyebben becsaphatók

Dotkom

A nők könnyebben becsaphatók

Viszont gyorsabban is tanulnak hibáikból.

Egy amerikai felmérés szerint a személyazonossággal való visszaélésre irányuló cybertámadásokkal szemben védtelenebbnek bizonyult a gyengébbik nem. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a kutatásban részt vett személyek közül a nők 17 százaléka állította: legalább ezer dollárt veszített egy ilyen támadás során. Eközben a férfiaknak „csak” 10 százaléka számolt be hasonló eseményről.

Ugyanakkor a felmérés arra is rávilágított, hogy a nők a megtörtént események hatására jobban odafigyelnek erre a veszélyre. A válaszadók közlése alapján a gyengébbik nem 80 százaléka nyilatkozta, hogy különösen aggódik a személyazonossággal kapcsolatos lopások miatt, a férfiak körében ugyanakkor csupán 60 százalékos volt ez az arány. Vagyis a nők hajlamosabbak tanulni hibáikból, mint a férfiak.

Az IT-biztonsági kérdésekhez való hozzáállása általánosságban is jobb a szebbik nemnek. Az Affinion Security Center megállapította, hogy a nők nagyobb arányban számolnak be felettesüknek, rendszergazdájuknak egy esetlegesen megtörtént internetes támadásról, mint a férfiak, és közülük többen hajlandók tenni valamit a jövőbeli incidensek elkerülése végett, szemben a vizsgált férficsoport tagjaival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő