Connect with us

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

Dotkom

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

A Navigator Budget-it szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon pc helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel való kapcsolattartáshoz.

A felhasználók ugyanazt a felületet látják, mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel a felhasználók nem használnak pc-t, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább öt évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit – olvasható a Navigátor közleményében. A racionalitás éve lesz 2009, állítják a piackutatók, ugyanis a kedvezőtlen gazdasági helyzet a túlélni vágyó, hatékonyságuk növelését, versenyképességük megőrzését célul tűző vállalatok és intézmények jelentős részét költségeik, kiadásaik csökkentésére ösztönzi. A Navigator szerint a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az informatikai beruházások idén közel 20 százalékkal csökkennek átlagosan, és a szervezetek a nagy informatikai költések helyett a költséghatékony, hamar megtérülő projekteket részesítik előnyben. Ennek megfelelően az idei it-beruházások a központosítást szolgáló, az aktuális problémák gyógyítását megcélzó és az üzletmenetet szolgáló beruházások mellett főleg a költségcsökkentő tényezők bevezetésére irányulnak.

A Budget-it szolgáltatással a vállalatok és intézmények legalább 40, de hosszú távon akár 80 százalékos költségmegtakarítást is elérhetnek, a felhasználók mindeközben ugyanabban a munkakörnyezetben dolgozhatnak, mint korábban és ugyanazokat a szoftvereket, alkalmazásokat használják, csak éppen pc nélkül – mondta Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, cége a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

A Navigator Informatika Zrt. (Navigator) újszerű it-outsourcing szolgáltatással lépett a piacra. Az informatikai cég szerint e szolgáltatás segítségével a vállalatok és intézmények kezdeti beruházás nélkül érhetnek el legalább 40, de többéves távlatban akár 80 százalékos költségcsökkenést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő