Connect with us

technokrata

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

Dotkom

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

A Navigator Budget-it szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon pc helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel való kapcsolattartáshoz.

A felhasználók ugyanazt a felületet látják, mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel a felhasználók nem használnak pc-t, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább öt évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit – olvasható a Navigátor közleményében. A racionalitás éve lesz 2009, állítják a piackutatók, ugyanis a kedvezőtlen gazdasági helyzet a túlélni vágyó, hatékonyságuk növelését, versenyképességük megőrzését célul tűző vállalatok és intézmények jelentős részét költségeik, kiadásaik csökkentésére ösztönzi. A Navigator szerint a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az informatikai beruházások idén közel 20 százalékkal csökkennek átlagosan, és a szervezetek a nagy informatikai költések helyett a költséghatékony, hamar megtérülő projekteket részesítik előnyben. Ennek megfelelően az idei it-beruházások a központosítást szolgáló, az aktuális problémák gyógyítását megcélzó és az üzletmenetet szolgáló beruházások mellett főleg a költségcsökkentő tényezők bevezetésére irányulnak.

A Budget-it szolgáltatással a vállalatok és intézmények legalább 40, de hosszú távon akár 80 százalékos költségmegtakarítást is elérhetnek, a felhasználók mindeközben ugyanabban a munkakörnyezetben dolgozhatnak, mint korábban és ugyanazokat a szoftvereket, alkalmazásokat használják, csak éppen pc nélkül – mondta Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, cége a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

A Navigator Informatika Zrt. (Navigator) újszerű it-outsourcing szolgáltatással lépett a piacra. Az informatikai cég szerint e szolgáltatás segítségével a vállalatok és intézmények kezdeti beruházás nélkül érhetnek el legalább 40, de többéves távlatban akár 80 százalékos költségcsökkenést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd