Connect with us

technokrata

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

Dotkom

Pc-mentes irodával hódítana a Navigátor

A Navigator Budget-it szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon pc helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel való kapcsolattartáshoz.

A felhasználók ugyanazt a felületet látják, mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel a felhasználók nem használnak pc-t, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább öt évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit – olvasható a Navigátor közleményében. A racionalitás éve lesz 2009, állítják a piackutatók, ugyanis a kedvezőtlen gazdasági helyzet a túlélni vágyó, hatékonyságuk növelését, versenyképességük megőrzését célul tűző vállalatok és intézmények jelentős részét költségeik, kiadásaik csökkentésére ösztönzi. A Navigator szerint a bizonytalan gazdasági helyzet miatt az informatikai beruházások idén közel 20 százalékkal csökkennek átlagosan, és a szervezetek a nagy informatikai költések helyett a költséghatékony, hamar megtérülő projekteket részesítik előnyben. Ennek megfelelően az idei it-beruházások a központosítást szolgáló, az aktuális problémák gyógyítását megcélzó és az üzletmenetet szolgáló beruházások mellett főleg a költségcsökkentő tényezők bevezetésére irányulnak.

A Budget-it szolgáltatással a vállalatok és intézmények legalább 40, de hosszú távon akár 80 százalékos költségmegtakarítást is elérhetnek, a felhasználók mindeközben ugyanabban a munkakörnyezetben dolgozhatnak, mint korábban és ugyanazokat a szoftvereket, alkalmazásokat használják, csak éppen pc nélkül – mondta Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, cége a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

A Navigator Informatika Zrt. (Navigator) újszerű it-outsourcing szolgáltatással lépett a piacra. Az informatikai cég szerint e szolgáltatás segítségével a vállalatok és intézmények kezdeti beruházás nélkül érhetnek el legalább 40, de többéves távlatban akár 80 százalékos költségcsökkenést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek