Connect with us

technokrata

Hamis keresőket készítenek a vírusgyártók

Dotkom

Hamis keresőket készítenek a vírusgyártók

Új csapdát állítottak fel a rosszindulatú programok terjesztői: a keresőoptimalizálás (seo) után már saját keresőket is gyártanak – figyelmeztet a Panda Security.

Az úgynevezett malware-terjesztők az olykor illegális seo-trükköknél is tovább mentek: kifejezetten saját, specializált keresőprogramokat gyártanak, amelyek a legkülönfélébb eredményeket ígérik a látogatóknak, valójában azonban mindig ugyanazt a találatot adják.

Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója szerint a készítők igyekeznek az aktuális témákat meglovagolva ismertséget generálni. A szakember szerint a tapasztalatlan és gyanútlan felhasználók számára a Google is “csak” egy kereső, és nem ismerik fel az “álkeresőket”, amellyekkel minden keresés után valamilyen gyanús tartalmú oldalra érkeznek, az oldal letöltésével pedig azonnal megfertőződik a gépük.

A technika összefügg a Panda által már korábban közölt “hamis antivírus”-módszerrel is: a letöltődő malware hamis vírusfertőzésekről ad ki riasztást a gépen, és egy hamis antivírus-szoftver megvételére buzdít. Védekezésképpen Sándor Zsolt azt javasolja, hogy minden felhasználó csak az ismertebb keresőmotorokat válassza. Az egyik ilyen ál-keresőnek már mintegy 195 ezer látogatót regisztrált.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő