Connect with us

technokrata

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

Dotkom

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

A Near Field Communication segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat.

Már Magyarországon is forgalomban vannak azok a mobiltelefon fajták, amelyek a felismerés-, összeköttetés-technológiákból kifejlődött, úgynevezett Near Field Communication (NFC) segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat. A technológia gyakorlati alkalmazásának kérdései is szóba kerülnek az első magyar NFC Szakszemináriumon május 27-én, Budapesten, az Európa Congress Centerben, amelyet a Mobil Konferencia WorkShop keretein belül „NFC – Zsebre vágjuk a világot!” címmel rendeznek meg.

Magyarországon még alig ismerik azt a típusú technológiát, amellyel hosszabb távon hatékonyabban és egyszerűbben van lehetőség pénz nélküli fizetésre, vagy külön azonosító kártya nélküli beléptetésre, holott tőlünk nyugatabbra már kialakult gyakorlata van az NFC használatának. A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.

„Elérkezett az idő, amikor a nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy mit tud ez a technológia, és mit tudunk mi a technológiáról. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar piac is megismerje azokat lehetőségeket, melyek várhatóan széleskörben népszerűek lesznek.” – nyilatkozta Csepeli Csaba, a rendezvényt szervező AFF Csoport ügyvezető igazgatója.

A rendezvényt a témakör egyik nemzetközi szinten elismert szakértője, Párkányi Péter, a Ranycon Technologies ügyvezető igazgatójának neve fémjelzi, és előadásai során olyan témákra tér ki, mint az RFID, a vonalkód és NFC technológia alapjai; az NFC technológia megvalósítása, és ennek eredményei a nagyvilágban; NFC szolgáltatás a gyakorlatban – milyen jellegű alkalmazások alakíthatók ki; a szolgáltatás kialakításának menete, környezete, előnyök, hátrányok; az NFC szolgáltatás üzleti modelljeinek alakulása – az átjárható, bővíthető modellben való gondolkodás. A szakmai fórumra nem csak szakembereket, hanem az alkalmazások iránt érdeklődő üzleti partnereket is várják. A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon elsőként rendszerbe állított, az AFF Csoport által fejlesztett NFC-alapú mobil beléptető-rendszert, amelyet a Magyar Drift Szövetség használ, és a szemináriumon folyamatban lévő projektek is terítékre kerülnek.

A hazai NFC kutatás-fejlesztési munkák kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években, magyarországi cégek több sikeres, itthoni és külföldi projektben vettek részt. A rendezvény főtámogatója a hazai mobilipar vezető fejlesztő vállalata, az AFF Csoport.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd