Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

Dotkom

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

A Near Field Communication segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat.

Már Magyarországon is forgalomban vannak azok a mobiltelefon fajták, amelyek a felismerés-, összeköttetés-technológiákból kifejlődött, úgynevezett Near Field Communication (NFC) segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat. A technológia gyakorlati alkalmazásának kérdései is szóba kerülnek az első magyar NFC Szakszemináriumon május 27-én, Budapesten, az Európa Congress Centerben, amelyet a Mobil Konferencia WorkShop keretein belül „NFC – Zsebre vágjuk a világot!” címmel rendeznek meg.

Magyarországon még alig ismerik azt a típusú technológiát, amellyel hosszabb távon hatékonyabban és egyszerűbben van lehetőség pénz nélküli fizetésre, vagy külön azonosító kártya nélküli beléptetésre, holott tőlünk nyugatabbra már kialakult gyakorlata van az NFC használatának. A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.

„Elérkezett az idő, amikor a nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy mit tud ez a technológia, és mit tudunk mi a technológiáról. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar piac is megismerje azokat lehetőségeket, melyek várhatóan széleskörben népszerűek lesznek.” – nyilatkozta Csepeli Csaba, a rendezvényt szervező AFF Csoport ügyvezető igazgatója.

A rendezvényt a témakör egyik nemzetközi szinten elismert szakértője, Párkányi Péter, a Ranycon Technologies ügyvezető igazgatójának neve fémjelzi, és előadásai során olyan témákra tér ki, mint az RFID, a vonalkód és NFC technológia alapjai; az NFC technológia megvalósítása, és ennek eredményei a nagyvilágban; NFC szolgáltatás a gyakorlatban – milyen jellegű alkalmazások alakíthatók ki; a szolgáltatás kialakításának menete, környezete, előnyök, hátrányok; az NFC szolgáltatás üzleti modelljeinek alakulása – az átjárható, bővíthető modellben való gondolkodás. A szakmai fórumra nem csak szakembereket, hanem az alkalmazások iránt érdeklődő üzleti partnereket is várják. A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon elsőként rendszerbe állított, az AFF Csoport által fejlesztett NFC-alapú mobil beléptető-rendszert, amelyet a Magyar Drift Szövetség használ, és a szemináriumon folyamatban lévő projektek is terítékre kerülnek.

A hazai NFC kutatás-fejlesztési munkák kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években, magyarországi cégek több sikeres, itthoni és külföldi projektben vettek részt. A rendezvény főtámogatója a hazai mobilipar vezető fejlesztő vállalata, az AFF Csoport.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés