Connect with us

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

Dotkom

Bankkártya, személyazonosító a telefonban

A Near Field Communication segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat.

Már Magyarországon is forgalomban vannak azok a mobiltelefon fajták, amelyek a felismerés-, összeköttetés-technológiákból kifejlődött, úgynevezett Near Field Communication (NFC) segítségével hamarosan kiválthatják a bankkártyákat vagy a beléptető kártyákat. A technológia gyakorlati alkalmazásának kérdései is szóba kerülnek az első magyar NFC Szakszemináriumon május 27-én, Budapesten, az Európa Congress Centerben, amelyet a Mobil Konferencia WorkShop keretein belül „NFC – Zsebre vágjuk a világot!” címmel rendeznek meg.

Magyarországon még alig ismerik azt a típusú technológiát, amellyel hosszabb távon hatékonyabban és egyszerűbben van lehetőség pénz nélküli fizetésre, vagy külön azonosító kártya nélküli beléptetésre, holott tőlünk nyugatabbra már kialakult gyakorlata van az NFC használatának. A szakértők szerint a rendszer elterjedése a pangó mobiltelefonok piacának élénkülését hozhatja magával Európa-szerte.

„Elérkezett az idő, amikor a nagyközönségnek is megmutathatjuk, hogy mit tud ez a technológia, és mit tudunk mi a technológiáról. Fontosnak tartjuk, hogy a magyar piac is megismerje azokat lehetőségeket, melyek várhatóan széleskörben népszerűek lesznek.” – nyilatkozta Csepeli Csaba, a rendezvényt szervező AFF Csoport ügyvezető igazgatója.

A rendezvényt a témakör egyik nemzetközi szinten elismert szakértője, Párkányi Péter, a Ranycon Technologies ügyvezető igazgatójának neve fémjelzi, és előadásai során olyan témákra tér ki, mint az RFID, a vonalkód és NFC technológia alapjai; az NFC technológia megvalósítása, és ennek eredményei a nagyvilágban; NFC szolgáltatás a gyakorlatban – milyen jellegű alkalmazások alakíthatók ki; a szolgáltatás kialakításának menete, környezete, előnyök, hátrányok; az NFC szolgáltatás üzleti modelljeinek alakulása – az átjárható, bővíthető modellben való gondolkodás. A szakmai fórumra nem csak szakembereket, hanem az alkalmazások iránt érdeklődő üzleti partnereket is várják. A résztvevők megismerkedhetnek a Magyarországon elsőként rendszerbe állított, az AFF Csoport által fejlesztett NFC-alapú mobil beléptető-rendszert, amelyet a Magyar Drift Szövetség használ, és a szemináriumon folyamatban lévő projektek is terítékre kerülnek.

A hazai NFC kutatás-fejlesztési munkák kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt években, magyarországi cégek több sikeres, itthoni és külföldi projektben vettek részt. A rendezvény főtámogatója a hazai mobilipar vezető fejlesztő vállalata, az AFF Csoport.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő