Connect with us

Mi kerül a tiszta lapra?

Dotkom

Mi kerül a tiszta lapra?

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a Bajnai-kormány informatikáért is felelős minisztere mekkora figyelmet szentel majd az ágazatnak, mindenesetre könnyű dolga lesz, ha csak egy kicsit is le akarja körözni elődjeit.

A korábbi tárcavezetők ugyanis úgy tekintettek a területre, mintha nem is hozzájuk tartozott volna. Bár a minisztérium nevében hordozta az informatika szót, ennek ellenére sem Szabó Pál, sem pedig Molnár Csaba nem szentelt a miniszteri meghallgatásán egyetlen szót sem az informatikának, s későbbiekben sem sokat hallatott magáról e témában a hírközlési tárca, ahol a közlekedési és az energiaügyek mellett tehát mintha mostohagyerek lett volna a korszak egyik legmeghatározóbb területe.

Még szerencse, hogy a főbb jogszabályok nem évültek el teljesen, s az utóbbi időben főként a jogalkalmazói területre tevődött át a hangsúly, ahol pedig a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) állta a sarat, bár a vezetőjét az utóbbi időben komoly támadások érték a sajtóban. Ebben nem ez a tény a meglepő, hanem inkább az, hogy Pataki Dániel sokéves regnálása után csak most jelentek meg ezek a megjegyzések, hisz az NHH vezetője az elmúlt évek során bizonyára számos olyan döntést hozott, amely ágazati és politikai szereplők érdekeit is sérti.

De visszatérve az új kormányzati struktúrához: most tiszta lapot kezdenek a minisztériumban (ahol akár a korábbit is használhatnák, hisz az is üres), és lehet, sőt kellene is írni rá. Kérdés, hogy a következő egy esztendő mire ad lehetőséget, még ha a miniszterben meg is lenne a fogékonyság az ágazat iránt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő