Connect with us

technokrata

Mi kerül a tiszta lapra?

Dotkom

Mi kerül a tiszta lapra?

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a Bajnai-kormány informatikáért is felelős minisztere mekkora figyelmet szentel majd az ágazatnak, mindenesetre könnyű dolga lesz, ha csak egy kicsit is le akarja körözni elődjeit.

A korábbi tárcavezetők ugyanis úgy tekintettek a területre, mintha nem is hozzájuk tartozott volna. Bár a minisztérium nevében hordozta az informatika szót, ennek ellenére sem Szabó Pál, sem pedig Molnár Csaba nem szentelt a miniszteri meghallgatásán egyetlen szót sem az informatikának, s későbbiekben sem sokat hallatott magáról e témában a hírközlési tárca, ahol a közlekedési és az energiaügyek mellett tehát mintha mostohagyerek lett volna a korszak egyik legmeghatározóbb területe.

Még szerencse, hogy a főbb jogszabályok nem évültek el teljesen, s az utóbbi időben főként a jogalkalmazói területre tevődött át a hangsúly, ahol pedig a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) állta a sarat, bár a vezetőjét az utóbbi időben komoly támadások érték a sajtóban. Ebben nem ez a tény a meglepő, hanem inkább az, hogy Pataki Dániel sokéves regnálása után csak most jelentek meg ezek a megjegyzések, hisz az NHH vezetője az elmúlt évek során bizonyára számos olyan döntést hozott, amely ágazati és politikai szereplők érdekeit is sérti.

De visszatérve az új kormányzati struktúrához: most tiszta lapot kezdenek a minisztériumban (ahol akár a korábbit is használhatnák, hisz az is üres), és lehet, sőt kellene is írni rá. Kérdés, hogy a következő egy esztendő mire ad lehetőséget, még ha a miniszterben meg is lenne a fogékonyság az ágazat iránt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd