Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar távközlési céget díjazott a Dow Jones

Dotkom

Magyar távközlési céget díjazott a Dow Jones

Újabb elismerésben részesült a Magyar Telekom fenntarthatósági teljesítménye.

A zürichi székhelyű SAM (Sustainable Asset Management), a Dow Jones fenntarthatósági indexének szakmai értékelője által kiadott 2009-es Fenntarthatósági Évkönyvbe a Magyar Telekom, mint egyetlen magyar, sőt mint egyetlen közép-európai cég került be.Önmagában már az elismerésre méltó, hogy a vállalat szerepel a Dow Jones által meghívott vállalatok körében, hiszen ebbe a körbe a világ 2500 legnagyobb vállalata kerülhet csak be. Az évkönyvben azonban az értékelt 2500 vállalat fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő 15 százaléka szerepel csak az 57 értékelt szektorból. A három dobogós kategóriából az aranyba 81 vállalatot soroltak be. A Magyar Telekomnak is odaítélt ezüst a második, amelyben 58 vállalat szerepel, a bronz pedig a harmadik legjobb kategória, amiben 74 vállalat van.

A Magyar Telekom a vezetékes távközlési szektoron belül a második, ezüst kategóriába került, többek között a France Télécom, a Korea Telecom és a Telecom Italia társaságában. Az arany kategóriába négy távközlési óriásvállalatot választottak be, a BT-t, Deutsche Telekomot, a Telefónicát (Spanyolország), valamint a Telust (Kanada).

A vállalatokat a gazdasági, környezeti és társadalmi dimenziók alapján, különböző szektorspecifikus szempontok szerint értékelték, mint például a márkamenedzsment, ügyfélkapcsolat-menedzsment, a szolgáltatásfejlesztés, klímastratégia, környezeti politika, működési ökohatékonyság, illetve a digitális megosztottság megszüntetése témájában.

Az évkönyv letölthető a www.sam-group.com/yearbook/download/yearbook_current.pdf oldalról.

Az első Telekom Napra február 25-én került sor a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd ezt követően márciusban a Győri, a Budapesti Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetemen várták a hallgatókat, érdeklődőket a telekomos lehetőségekkel, szolgáltatásokkal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés