Connect with us

technokrata

Magyar távközlési céget díjazott a Dow Jones

Dotkom

Magyar távközlési céget díjazott a Dow Jones

Újabb elismerésben részesült a Magyar Telekom fenntarthatósági teljesítménye.

A zürichi székhelyű SAM (Sustainable Asset Management), a Dow Jones fenntarthatósági indexének szakmai értékelője által kiadott 2009-es Fenntarthatósági Évkönyvbe a Magyar Telekom, mint egyetlen magyar, sőt mint egyetlen közép-európai cég került be.Önmagában már az elismerésre méltó, hogy a vállalat szerepel a Dow Jones által meghívott vállalatok körében, hiszen ebbe a körbe a világ 2500 legnagyobb vállalata kerülhet csak be. Az évkönyvben azonban az értékelt 2500 vállalat fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő 15 százaléka szerepel csak az 57 értékelt szektorból. A három dobogós kategóriából az aranyba 81 vállalatot soroltak be. A Magyar Telekomnak is odaítélt ezüst a második, amelyben 58 vállalat szerepel, a bronz pedig a harmadik legjobb kategória, amiben 74 vállalat van.

A Magyar Telekom a vezetékes távközlési szektoron belül a második, ezüst kategóriába került, többek között a France Télécom, a Korea Telecom és a Telecom Italia társaságában. Az arany kategóriába négy távközlési óriásvállalatot választottak be, a BT-t, Deutsche Telekomot, a Telefónicát (Spanyolország), valamint a Telust (Kanada).

A vállalatokat a gazdasági, környezeti és társadalmi dimenziók alapján, különböző szektorspecifikus szempontok szerint értékelték, mint például a márkamenedzsment, ügyfélkapcsolat-menedzsment, a szolgáltatásfejlesztés, klímastratégia, környezeti politika, működési ökohatékonyság, illetve a digitális megosztottság megszüntetése témájában.

Az évkönyv letölthető a www.sam-group.com/yearbook/download/yearbook_current.pdf oldalról.

Az első Telekom Napra február 25-én került sor a Budapesti Corvinus Egyetemen, majd ezt követően márciusban a Győri, a Budapesti Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetemen várták a hallgatókat, érdeklődőket a telekomos lehetőségekkel, szolgáltatásokkal.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek