Connect with us

technokrata

Gyümölcsöző a Symantec és a magyar oktatás kapcsolata

Dotkom

Gyümölcsöző a Symantec és a magyar oktatás kapcsolata

A Budapesti Műszaki Főiskolán évente 150-200 hallgató vesz részt a Symantec felsőoktatási képzéseiben.

A Symantec és a Budapesti Műszaki Foiskola Neumann János Informatikai Kara (BMF-NIK) közötti, immár négyéves együttműködés értelmében a Symantec továbbra is speciális célhardver eszközökkel és folyamatosan frissített szoftveralkalmazásokkal támogatja a BMF-NIK-en létesített referencialabor, a Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ működtetését. Emellett terméktámogatást és képzési segítséget is nyújt a labor zökkenőmentes üzemeltetéséhez.

„Az IT-szakembereknek egyre rövidebb idő alatt kell csökkenő büdzséből mind bonyolultabb problémákat megoldaniuk. A Symantec Biztonságtechnikai Kompetencia Központ az elmúlt négy sikeres év során hozzájárult ahhoz, hogy a hallgatók aktuális, naprakész és piacképes tudással hagyhassák el az iskolapadot. Mivel az együttműködés mindkét fél számára előnyökkel jár és sikeres, továbbra is segítünk abban, hogy a pályakezdő szakemberek ismerjék a friss rendszerbiztonsági megoldásokat. Az oktatási intézmények támogatásán kívül ezt szolgálja Felhasználói Tudatosság programunk is.” – nyilatkozta Kevin Isaac, Symantec Emerging régió (Afrika, Közel-kelet, Dél-Kelet Európa, Magyarországot és Romániát is beleértve, illetve Oroszország) igazgatója.

Az alkalmazott eszközök és szoftveralkalmazások a következő biztonsági területekre terjednek ki: behatolás-védelem, sérülékenységek kezelése, korai figyelmeztető megoldások, biztonságkezelés, védelem a vírusok, a kéretlen üzenetek és a nem kívánatos tartalmak ellen. A tartalmi segítség keretében a Symantec a karon a jövőben is szervez eszköz- és szoftverbemutatókat, folyamatos műszaki konzultációt nyújt és hozzájárul az oktatók biztonságtechnikai továbbképzéséhez is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek