Connect with us

technokrata

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

Dotkom

Nem változtat tervein a Magyar Telekom

A vártnak megfelelő eredményt hozott a Magyar Telekom, a menedzsment tartja profitcélját.

Dícséretesen lehetett vezetve az elemzők keze a Magyar Telekom részéről, amikor előrejelzéseket készítettek a cég első negyedéves profitjára, az eredmények ugyanis szinte hajszálra megegyeznek a piac által várttal. A csoport bevételei 2 százalékkal csökkentek, az adózás előtti eredmény 9,5 százalékkal lett alacsonyabb.

Az EBITDA 6,2 százalékkal csökkent és 64,2 milliárd forint lett. A bevételeken belül a várakozásokhoz hűen jelentősen csökkentek a vezetékes bevételek (mínusz 5 százalék), s ezt már a mobil bevételek sem tudták ellensúlyozni (mínusz 0,9 százalék). Nőttek viszont az adatbevételek és a TV bevételek.

A gyorsjelentés .pdf formátumban innen letölthetőA jelentés legfontosabb eleme, hogy az abban kiadott nyilatkozat nem változtat az eddigi üzleti célokon. Christopher Mattheisen vezérigazgató elmondása szerint a társaság számára továbbra is cél az mindössze 1 százalékos árbevétel csökkenés, s az EBITDA 1-2 százalékos zsugorodása. Az első negyedéves számok alapján ez még tarthatónak is tűnik, úgyhigy ha bárki is emiatt most komolyan aggódott, az most megnyugodhat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek