Connect with us

technokrata

Kiszervezik a cégek SAP-üzemeltetéseiket

Dotkom

Kiszervezik a cégek SAP-üzemeltetéseiket

A piaci tendenciáknak megfelelően valamelyest csökkent az új SAP rendszerek eladásainak száma, amit az alkalmazásszolgáltatások és a nemzetközi tanácsadási üzletág növekedése kompenzált – számolt be eredményeiről a Hostlogic Kft. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

Az SAP legnagyobb magyarországi forgalmazójának 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra nőtt a tavalyi árbevétele. A HostLogic Kft.-nek a középvállalati vállalatirányítási (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) és emberierőforrás-kezelő (HR) rendszerek bevezetéséből származó bevétele az általános piaci visszaesésnél kisebb mértékben csökkent, így 2008-ban újra a HostLogic lett az SAP legtöbb új ügyfelet szerző partnere.

Jelentősen nőtt az alkalmazásszolgáltatási, valamint a nemzetközi cégeknek nyújtott tanácsadás volumene – nyilatkozta a cég ügyvezető igazgatója. Görbics Zoltán kiemelte, az SAP rendszerek menedzselésével foglalkozó üzletág árbevétele 21, míg a nemzetközi cégeknek nyújtott informatikai tanácsadás forgalma 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ennek köszönhetően a HostLogic ma a szektor egyik legtőkeerősebb hazai vállalata.

A cég tovább növelte részesedését az élelmiszeriparban, a kiskereskedelemben és a szakmai szolgáltatói szektorban. Az élelmiszercégek számára manapság már elengedhetetlenek azok a megoldások, amelyekkel megfelelhetnek az egyre szigorúbb szabályoknak, élelmiszer-biztonsági előírásoknak – mondta el Görbics.

A vállalat idén arra számít, hogy tovább erősödik az alkalmazásüzemeltetés, támogatás- és rendszerfrissítések iránti kereslet. A költségmegtakarítási törekvések miatt ugyanis egyre több cég von be szakértőt a piacfejlesztéshez szükséges technológiák hatékonyabb kialakításába. A vállalatok egyre inkább felismerik az outsourcingban, hostingban rejlő lehetőségeket, és igyekeznek kihasználni a HostLogicnál kiépített infrastruktúrát és nemzetközi technológiát – a cég az SAP egyetlen advanced fokozatú hostingpartnere a régióban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek