Connect with us

Kiszervezik a cégek SAP-üzemeltetéseiket

Dotkom

Kiszervezik a cégek SAP-üzemeltetéseiket

A piaci tendenciáknak megfelelően valamelyest csökkent az új SAP rendszerek eladásainak száma, amit az alkalmazásszolgáltatások és a nemzetközi tanácsadási üzletág növekedése kompenzált – számolt be eredményeiről a Hostlogic Kft. A kereslet a cégek meglevő rendszereinek üzemeltetése, frissítése és konszolidálása felé tolódik.

Az SAP legnagyobb magyarországi forgalmazójának 7,5 százalékkal 1,6 milliárd forintra nőtt a tavalyi árbevétele. A HostLogic Kft.-nek a középvállalati vállalatirányítási (ERP), ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) és emberierőforrás-kezelő (HR) rendszerek bevezetéséből származó bevétele az általános piaci visszaesésnél kisebb mértékben csökkent, így 2008-ban újra a HostLogic lett az SAP legtöbb új ügyfelet szerző partnere.

Jelentősen nőtt az alkalmazásszolgáltatási, valamint a nemzetközi cégeknek nyújtott tanácsadás volumene – nyilatkozta a cég ügyvezető igazgatója. Görbics Zoltán kiemelte, az SAP rendszerek menedzselésével foglalkozó üzletág árbevétele 21, míg a nemzetközi cégeknek nyújtott informatikai tanácsadás forgalma 70 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ennek köszönhetően a HostLogic ma a szektor egyik legtőkeerősebb hazai vállalata.

A cég tovább növelte részesedését az élelmiszeriparban, a kiskereskedelemben és a szakmai szolgáltatói szektorban. Az élelmiszercégek számára manapság már elengedhetetlenek azok a megoldások, amelyekkel megfelelhetnek az egyre szigorúbb szabályoknak, élelmiszer-biztonsági előírásoknak – mondta el Görbics.

A vállalat idén arra számít, hogy tovább erősödik az alkalmazásüzemeltetés, támogatás- és rendszerfrissítések iránti kereslet. A költségmegtakarítási törekvések miatt ugyanis egyre több cég von be szakértőt a piacfejlesztéshez szükséges technológiák hatékonyabb kialakításába. A vállalatok egyre inkább felismerik az outsourcingban, hostingban rejlő lehetőségeket, és igyekeznek kihasználni a HostLogicnál kiépített infrastruktúrát és nemzetközi technológiát – a cég az SAP egyetlen advanced fokozatú hostingpartnere a régióban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő