Connect with us

technokrata

Javítaná eredményességét a Revolution

Dotkom

Javítaná eredményességét a Revolution

A nyereségesség javítását és a piaci pozíciók további erősítését tűzte ki célként a Revolution Software megújult tulajdonosi köre a cég új vezetőségével szemben.

A Revolution Software 2008-ban 532 millió forintos árbevételt ért el, 1,3 millió forint üzemi eredmény mellett. Az árbevétel több mint a felét a Microsoft Dynamics NAV-ra alapozott középvállalati vállalatirányítási rendszerek bevezetése, 25 százalékát az Iroda++ kisvállalati ügyviteli rendszer, 16 százalékát pedig a rEVOL Express dobozos irodai termékcsalád értékesítése adta, mely utóbbi jelentősen, 58 százalékkal növelte forgalmát az elmúlt év során. A 2009-es évre a Revolution célja piaci pozíciójának javítása és a nyereségesség növelése – a nehezedő gazdasági helyzetben is. A vállalat 2009 áprilisában beiktatott új vezetése az árbevételt egy várhatóan tovább szűkülő piacon tervezi szinten tartani, miközben a bevezetett és a közeljövőben bevezetendő nyereségességjavító intézkedések révén az üzemi eredmény már az idén eléri a 20 millió forintot. Az elmúlt év értékelése és a 2009-es tervek kapcsán Kustos Ferenc, a Revolution Software partnere és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2009 eddigi eredményei és a jelenleg folyamatban lévő értékesítési projektek száma és mérete okot ad a bizakodásra. “Jelentős bizonytalansági tényező azonban, hogy a válság közepette a rendszerbevezetést célul kitűző és a kiválasztási folyamatot lebonyolító cégek végül valóban elszánják-e magukat a végső döntés meghozatalára” – tette hozzá. Az új tulajdonosok elsődleges elvárása a vállalattal szemben a tartósan nyereséges működés elérése. A stratégiában ezért olyan elemek szerepelnek 2009-re, amelyek célja, hogy segítségükkel a cég egyrészt előnybe kerüljön versenytársaival szemben, másrészt kompenzálja a válság negatív hatásait. “A terv sikeres teljesítésének kulcsszavai a nyereségességre törekvés, a likviditásgazdálkodás, az ügyfél-elégedettség növelése és a hatékonyabb szervezeti struktúra kialakítása” – mondta Kustos.

A Revolution tulajdonosi szerkezetének átalakulása révén új piaci szegmensbe is belépést nyerhet a közeljövőben. Az új tulajdonos, Tóth Béla cégével, a Care-All Kft.-vel együttműködve ugyanis a Revolution bejuthat a nagyvállalati és az államigazgatási szektorba, ahol a Care-All az Andoc folyamatmenedzsment-rendszere révén erős pozíciókkal rendelkezik. A Revolution vállalatirányítási megoldásai és az Andoc között egy korábbi projekt során már kialakították az integrációt, egymást kiegészítő funkcionalitásuk révén pedig növelik egymás piacképességét mind a kis- és középvállalati, mind a nagyvállalati és államigazgatási szektorban. A két cég munkatársai jelenleg is több értékesítési projekten dolgoznak közösen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek