Connect with us

technokrata

Vigyázzunk az ingyenes ajánlatokkal!

Dotkom

Vigyázzunk az ingyenes ajánlatokkal!

A felhasználók többsége mindenre rákattint, ami ingyenes.

A válságban még fogékonyabbak vagyunk az ingyenes tartalmakat ígérő hirdetésekre, és ez néha a biztonságunk rovására megy. A NOD32 vírusirtót gyártó ESET áprilisi fertőzéseket összegző, magyarországi felhasználók által szolgáltatott adatokon nyugvó statisztikája szerint hazánkban ismét az ingyenes MP3 tartalmakat és különféle hamis vírusirtó szoftvereket ígérő Virtumonde végzi a legnagyobb pusztítást.

A károkozót a gyanútlan felhasználók saját maguk telepítik számítógépükre. A Virtumonde elsősorban kéretlen reklámokat jelenít meg a megfertőzött gépeken, így böngészés, vagy az operációs rendszer használata közben felugró üzenetekkel találkozunk. Az ingyenes tartalmakat ígérő vírusnak nem egyedül mi dőlünk be, jelenleg a Virtumonde vezeti a vírus toplistát az Egyesült Királyságban, Izraelben, Németországban, Olaszországban, valamint Svédországban is.

A toplistára felfért napjaink „slágervírusa”, a Conficker is: az áprilisi fertőzések kicsivel több mint 3,3 százalékáért felelt a féreg, amivel az ötödik helyet szerezte meg. A digitális kártevő tevékenysége azonban már lecsengőben van, hacsak nem kap valamilyen vérfrissítést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő