Connect with us

technokrata

Vigyázzunk az ingyenes ajánlatokkal!

Dotkom

Vigyázzunk az ingyenes ajánlatokkal!

A felhasználók többsége mindenre rákattint, ami ingyenes.

A válságban még fogékonyabbak vagyunk az ingyenes tartalmakat ígérő hirdetésekre, és ez néha a biztonságunk rovására megy. A NOD32 vírusirtót gyártó ESET áprilisi fertőzéseket összegző, magyarországi felhasználók által szolgáltatott adatokon nyugvó statisztikája szerint hazánkban ismét az ingyenes MP3 tartalmakat és különféle hamis vírusirtó szoftvereket ígérő Virtumonde végzi a legnagyobb pusztítást.

A károkozót a gyanútlan felhasználók saját maguk telepítik számítógépükre. A Virtumonde elsősorban kéretlen reklámokat jelenít meg a megfertőzött gépeken, így böngészés, vagy az operációs rendszer használata közben felugró üzenetekkel találkozunk. Az ingyenes tartalmakat ígérő vírusnak nem egyedül mi dőlünk be, jelenleg a Virtumonde vezeti a vírus toplistát az Egyesült Királyságban, Izraelben, Németországban, Olaszországban, valamint Svédországban is.

A toplistára felfért napjaink „slágervírusa”, a Conficker is: az áprilisi fertőzések kicsivel több mint 3,3 százalékáért felelt a féreg, amivel az ötödik helyet szerezte meg. A digitális kártevő tevékenysége azonban már lecsengőben van, hacsak nem kap valamilyen vérfrissítést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek