Connect with us

technokrata

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Dotkom

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Akár 20 milliárd forint fölé is nőhet idén a Synergon árbevétele, üzemi eredménye milliárdos lehet.

A Synergon idén a tavalyi árbevétellel és a BKV tenderből származó árbevétel növelő hatásával számol. Ez azt jelenti, hogy forgalma a tavalyi 17 milliárd forint feletti szintről 20 milliárd forint fölé nőhet. A társaség szeretné fenntartani az első negyedévben elért 6-8 százalékos üzemi eredményhányadot – mondta Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója a jelentés publikálását követően.

Ez azt jelentené, hogy a társaság üzemi profitja jelentősen bővülhetne tavalyhoiz képest, meghaladhatná az egymilliárd forintot (pontosabban 1,2-1,6 is lehetne).

A csoport nem tervezi a hatalmas határidős sajátrészvény-állomány leépítését – mondta a vezérigazgató. Az árfolyamveszteségeket ezeken a papírokon már elszenvedte a cég, viszont a javuló eredményekkel kapcsoltban a piaci hangulat javulására számítanak, s akár jelentős nyereséget is termelhetnek ezekl a pozíciók a jövőben – mondta Lazárovits.

Az első negyedévben az árbevételen belül viszonylag nagy súlyt képviseltek az állami megrendelések. Növekedésükre számított a cég, azonban nem szertenék, ha túlságosan nagyra nőne a szegmens aránya a forgalmon belül. Igaz, az Államkincstárnál a családtámogatási rendszer bevezetésével kapcsoltos informatikai fejlesztések megvalósítását szívesen vinné a Synergon.

Jó negyedév, jó szezonA rendszerintegrátor társaság az első három hónapban 4,066 milliárd forint forgalmat ért el, ami 50 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát. A szezonálisan amúgy gyengébb első negyedév jó kezdetnek tűnik idénre, a sokszor veszteséget hozó időszakban ezúttal 278 millió forintnyi pozitív EBITDA-t csinált a cég, s adózás után profitja is pozitív lett, 40,8 millió forint. Ebben szerepet kapott az is, hogy sok projekt tavaly év végéről átcsúszott.

A negyedévben már – köszönhetően annak, hogy a Synergon részvények sem estek már abszolút értékben olyan nagyot – a sajátrészvényeken elszenvedett árfolyamveszteség mindössze 57 millió forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd