Connect with us

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Dotkom

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Akár 20 milliárd forint fölé is nőhet idén a Synergon árbevétele, üzemi eredménye milliárdos lehet.

A Synergon idén a tavalyi árbevétellel és a BKV tenderből származó árbevétel növelő hatásával számol. Ez azt jelenti, hogy forgalma a tavalyi 17 milliárd forint feletti szintről 20 milliárd forint fölé nőhet. A társaség szeretné fenntartani az első negyedévben elért 6-8 százalékos üzemi eredményhányadot – mondta Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója a jelentés publikálását követően.

Ez azt jelentené, hogy a társaság üzemi profitja jelentősen bővülhetne tavalyhoiz képest, meghaladhatná az egymilliárd forintot (pontosabban 1,2-1,6 is lehetne).

A csoport nem tervezi a hatalmas határidős sajátrészvény-állomány leépítését – mondta a vezérigazgató. Az árfolyamveszteségeket ezeken a papírokon már elszenvedte a cég, viszont a javuló eredményekkel kapcsoltban a piaci hangulat javulására számítanak, s akár jelentős nyereséget is termelhetnek ezekl a pozíciók a jövőben – mondta Lazárovits.

Az első negyedévben az árbevételen belül viszonylag nagy súlyt képviseltek az állami megrendelések. Növekedésükre számított a cég, azonban nem szertenék, ha túlságosan nagyra nőne a szegmens aránya a forgalmon belül. Igaz, az Államkincstárnál a családtámogatási rendszer bevezetésével kapcsoltos informatikai fejlesztések megvalósítását szívesen vinné a Synergon.

Jó negyedév, jó szezonA rendszerintegrátor társaság az első három hónapban 4,066 milliárd forint forgalmat ért el, ami 50 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát. A szezonálisan amúgy gyengébb első negyedév jó kezdetnek tűnik idénre, a sokszor veszteséget hozó időszakban ezúttal 278 millió forintnyi pozitív EBITDA-t csinált a cég, s adózás után profitja is pozitív lett, 40,8 millió forint. Ebben szerepet kapott az is, hogy sok projekt tavaly év végéről átcsúszott.

A negyedévben már – köszönhetően annak, hogy a Synergon részvények sem estek már abszolút értékben olyan nagyot – a sajátrészvényeken elszenvedett árfolyamveszteség mindössze 57 millió forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő