Connect with us

technokrata

Megtámadták a Pandát

Dotkom

Megtámadták a Pandát

2009. május 4-én – a késő esti órákban a Panda Security leállította egy régi domainjének elérhetőségét, mert ismeretlen elkövetők valószínűleg feltörték azt.

Véletlenek márpedig nincsenek. Alig pár napja, hogy a Panda bejelentette: legújabb fejlesztése nyilvános tesztelési fázisba érkezett. A Panda Cloud Antivirus lényege, hogy a processzor- és memóriaigényes víruskeresést és figyelést távoli szerverekre kihelyezve megkíméli a felhasználó számítógépét a komoly munkától, egyúttal az állandó vírusszignatúra-frissítéstől is. Bővebben itt.

Feltételezhetőleg e kijelentés, vagy fejlesztés ténye késztette a rongálásra azokat, akik a társaság régi, elfekvőben lévő honlapján (www.pamdasoftware.hu) olyan károkozót helyeztek el, mely a site megnyitásakor újabb vírusok automatikus letöltését indítja el.

„Szervereinket a hiba észlelését követően azonnal leállítottuk.” – nyilatkozta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója – „Jelenleg technikai vizsgálat folyik, és amennyiben ez szükséges, feljelentést fogunk tenni ismeretlen elkövetők ellen.”

A megrongált oldal a társaság egy régebbi információs felülete, a cég a spanyol anyavállalat magyar aloldalát kezeli elsődleges forrásnak, így feltételezhetőleg a feltört honlap csak kevés felhasználónál okozott károkat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek