Connect with us

technokrata

Becsapott a válság a Pannonnál

Dotkom

Becsapott a válság a Pannonnál

Több mint másfél milliárd forinttal csökkent a Pannon árbevétele – a vállalatot kevesebb előfizető, emelkedő működési költségek sújtják. A mobil internetből származó árbevétel viszont nőtt.

A tavalyi eredményekhez képest 1,6 milliárd forinttal csökkent a Pannon árbevétele az első negyedévben, ennek oka elsősorban az, hogy visszaesett az összekapcsolási díjakból származó árbevétel és csökkentek a roaming díjak, s visszaesett az egy előfizetésre jutó átlagos forgalom is.

Az inflációt meghaladó mértékben emelkedő működési költségek növekedése miatt az EBITDA egyszeri tételek nélkül, nominális értéken 0,7 milliárd forinttal csökkent, az első három hónap EBIT értéke 13 milliárd forintot tett ki, ez 0,6 milliárd forinttal kevesebb, mint 2008 első negyedévében.

Az előfizetések száma 137 ezerrel 3 millió 594 ezerre csökkent, ami elsősorban a kártyás szegmensre volt jellemző. A 33,4 százalékos piaci részesedés így 0,6 százalékponttal maradt el az előző negyedévitől. A számlás ügyfelek aránya 43,5, a mobilinternet piaci részesedése 24,6 százalék volt 2009 március végén.

A beruházási költség 2,8 milliárd forintot tett ki 2009 első negyedévében, ami 11 százalékkal alacsonyabb a 2008 első negyedévi értéknél. Eközben a Pannon növelte mobil internetből származó árbevételét és folytatta 3G mobil szélessávú beruházásait.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek