Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antivírus: Budapesten a nagyok

Dotkom

Antivírus: Budapesten a nagyok

A magyar fővárosban tartja soron következő találkozóját az AMTSO.

Az AMTSO-t (Anti-Malware Testing Standards Organization, Antivírus Tesztszabványosítási Szervezet) tavaly januárban hozta létre közel két tucatnyi neves IT biztonsági cég és független tesztközpont azzal a céllal, hogy világszerte egységes, szigorú irányelvekre alapozzák az antivírus szoftverek tesztelését. A VirusBuster mellett az alapító tagok között volt az AVG, az Avira, a Bit9, a BitDefender, a Dr. Web, az Eset, az F-Secure, a G Data, a Hispasec, az IBM, a Kaspersky, a McAfee, a Microsoft, a Norman, a Panda, a PC Tools, a Sana, a Secure Computing, a Sophos, a Symantec és a Trend Micro. Szappanos Gábor, a VirusBuster víruslaboratóriumának vezetője tagja a szervezet igazgatótanácsának.

Régen megfogalmazódott már az ágazatban az egységes tesztmódszertan iránti igény. A cégek úgy érezték: a tesztelési eljárások nem követik az antivírus szoftverek működési mechanizmusának fejlődését. A programok egyre összetettebbek lettek, a rosszindulatú programváltozatok száma az elmúlt években exponenciálisan nőtt. Mindezzel a tesztek sok esetben nem tartottak lépést, s így nem tudják megfelelően mérni a termékek hatékonyságát. Ezért nem egyszer hiányos, pontatlan vagy félrevezető teszteredmények jelentek meg. Ezt a helyzetet szeretné mielőbb megszüntetni az AMTSO.

Soron következő, májusi találkozójukon a tagok a tervek szerint véglegesítenek és kibocsátanak több dokumentumot. Többek között a következő anyagok szerepelnek a napirenden:
– Útmutató kártevőminták gyűjtéséhez – Még tapasztalt tesztelők számára sem könnyű feladat, hogy tesztjeikhez megfelelő kártevőminta készletet gyűjtsenek, illetve tartsanak naprakészen. Az útmutató nagyban segítheti ezt a munkát.
– Tesztek tesztelése – Az AMTSO egyértelmű tesztértékelési irányelvek közzétételével igyekszik objektívvé, átláthatóvá, összehasonlíthatóvá tenni az antivírus-teszteket.
– Kártevőminták validálása – A jó teszthez nélkülözhetetlen az ellenőrzött, helyes kártevőminta-készlet. A tanulmány segít a kutatóknak annak megállapításában: megfelelő tesztkészlettel dolgoznak-e.
– A teljes termékteszt és egyedi teszt közötti különbség – Nagy különbség van a teljes terméktesztelés és egy-egy vírusellenőrző-modul önálló tesztelése között. Az AMTSO tanulmánya megvizsgálja, miben is különbözik a kettő, s felvázolja a helyes tesztelési elveket.
– A dokumentumokban használt szakkifejezések értelmező szótára.

A május 6-án és 7-én zajló esemény házigazdája a VirusBuster, helyszíne a Radisson SAS Béke Hotel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés