Connect with us

technokrata

Antivírus: Budapesten a nagyok

Dotkom

Antivírus: Budapesten a nagyok

A magyar fővárosban tartja soron következő találkozóját az AMTSO.

Az AMTSO-t (Anti-Malware Testing Standards Organization, Antivírus Tesztszabványosítási Szervezet) tavaly januárban hozta létre közel két tucatnyi neves IT biztonsági cég és független tesztközpont azzal a céllal, hogy világszerte egységes, szigorú irányelvekre alapozzák az antivírus szoftverek tesztelését. A VirusBuster mellett az alapító tagok között volt az AVG, az Avira, a Bit9, a BitDefender, a Dr. Web, az Eset, az F-Secure, a G Data, a Hispasec, az IBM, a Kaspersky, a McAfee, a Microsoft, a Norman, a Panda, a PC Tools, a Sana, a Secure Computing, a Sophos, a Symantec és a Trend Micro. Szappanos Gábor, a VirusBuster víruslaboratóriumának vezetője tagja a szervezet igazgatótanácsának.

Régen megfogalmazódott már az ágazatban az egységes tesztmódszertan iránti igény. A cégek úgy érezték: a tesztelési eljárások nem követik az antivírus szoftverek működési mechanizmusának fejlődését. A programok egyre összetettebbek lettek, a rosszindulatú programváltozatok száma az elmúlt években exponenciálisan nőtt. Mindezzel a tesztek sok esetben nem tartottak lépést, s így nem tudják megfelelően mérni a termékek hatékonyságát. Ezért nem egyszer hiányos, pontatlan vagy félrevezető teszteredmények jelentek meg. Ezt a helyzetet szeretné mielőbb megszüntetni az AMTSO.

Soron következő, májusi találkozójukon a tagok a tervek szerint véglegesítenek és kibocsátanak több dokumentumot. Többek között a következő anyagok szerepelnek a napirenden:
– Útmutató kártevőminták gyűjtéséhez – Még tapasztalt tesztelők számára sem könnyű feladat, hogy tesztjeikhez megfelelő kártevőminta készletet gyűjtsenek, illetve tartsanak naprakészen. Az útmutató nagyban segítheti ezt a munkát.
– Tesztek tesztelése – Az AMTSO egyértelmű tesztértékelési irányelvek közzétételével igyekszik objektívvé, átláthatóvá, összehasonlíthatóvá tenni az antivírus-teszteket.
– Kártevőminták validálása – A jó teszthez nélkülözhetetlen az ellenőrzött, helyes kártevőminta-készlet. A tanulmány segít a kutatóknak annak megállapításában: megfelelő tesztkészlettel dolgoznak-e.
– A teljes termékteszt és egyedi teszt közötti különbség – Nagy különbség van a teljes terméktesztelés és egy-egy vírusellenőrző-modul önálló tesztelése között. Az AMTSO tanulmánya megvizsgálja, miben is különbözik a kettő, s felvázolja a helyes tesztelési elveket.
– A dokumentumokban használt szakkifejezések értelmező szótára.

A május 6-án és 7-én zajló esemény házigazdája a VirusBuster, helyszíne a Radisson SAS Béke Hotel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd