Connect with us

technokrata

A Telekom-vezetés prognózisára vár a piac

Dotkom

A Telekom-vezetés prognózisára vár a piac

Várhatóan az árbevétel és az EBITDA csökkenéséről számol majd be a Magyar Telekom holnap megjelenő gyorsjelentésében. A piac a menedzsment prognózisára figyelhet.

Minden szinten elmarad majd a Magyar Telekom eredménye a múlt év első negyedévének teljesítményétől, legalábbis ez derül ki az általunk megkérdezett elemzők várakozásaiból. A szakértők árbevétel és EBITDA szinten 2 százalék körüli visszaesésre számítanak a múlt év első három hónapjához képest, a nettó profit esetében a nyolc százalékot közelítheti a visszaesés. Az árbevételi adatokban a csökkenést az okozhatja, hogy a vezetékes üzletág zsugorodását immár sem az internetes szolgáltatások, sem a mobilüzletág nem tudják ellensúlyozni (erre jó jelzés volt a Pannon tegnap nyilvánosságra került eredménye is). A bevételek csökkenését ugyanakkor ellensúlyozhatja a forint gyengesége. A piac az elemzők szerint elsősorban a menedzsment kommentárjára lesz majd kíváncsi. A cég vezetése az év elején egyszázalékos forgalomcsökkenésre számított, az EBITDA egy-két százalékos csökkenése mellett. A kérdés az, hogy ha a számok összhangban lesznek a várakozásokkal, akkor nem kell-e lefelé módosítani a profitterveket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd