Connect with us

technokrata

Tovább tisztul a GTS portfoliója

Dotkom

Tovább tisztul a GTS portfoliója

A GTS-Datanet Távközlési Kft. eladta a műholdas adatátviteli tevékenységét Hungaro DigiTelnek.

A vételárat a felek üzleti titokként kezelik, így nem publikus, hogy az Antenna Hungáriához tartozó cég mennyiért vásárolta meg az alternatív szolgáltató VSAT eszközeit és a kapcsolódó ügyfélszerződéseket – számolt be az MTI.

A GTS-Datanet anyavállalata, a Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is érdekelt GTS Central Europe a régióban másutt nem kínál műholdas adatátviteli szolgáltatást, s ezért portfólió egységesítése miatt döntöttek a tevékenység eladása mellett.

A Hungaro DigiTel viszont a tranzakcióval nemcsak a magyar műholdas adatátviteli piac legnagyobb szereplője lesz, hanem a teljes európai VSAT-piacot tekintve is meghatározó pozícióba került azzal, hogy az ügylet révén mintegy felével növelte eddig meglévő háromezer VSAT-végpontjának számát. A lépés összhangban van a csoport stratégiájával is, amely szerint egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek az AH üzleti partnereknek nyújtott távközlési szolgáltatás-portfóliójának bővítésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek