Connect with us

Hárommilliárdot kapott az Electro World

Dotkom

Hárommilliárdot kapott az Electro World

Április 27-én 2,058 milliárd forintról 4,058 milliárd forintra nőtt a kilenc áruházzal rendelkező Electro World Magyarország Kft. törzstőkéje.

A tőkeemelést az eddigi közvetlen tulajdonos, a Dixons-csoporthoz tartozó DSG Overseas Investment Ltd hajtotta végre. Ezzel az Egyesült Királyságban bejegyzett cég tulajdoni hányada csaknem 100 százalékra ugrott, ugyanis a tőkeemelésben a kisebbségi tulajdonos DSG International Holdings Ltd nem vett részt. Utóbbi, ugyancsak Dixons-cég a hazai Electro World törzstőkéjéből továbbra is csak 20,59 millió forintnyi részt birtokol. A cégbírósági adatok szerint a tőkeemelésről a két tulajdonos április 23-án, egy taggyűlésen kívüli határozatban döntött, egyúttal a cég veszteségeinek rendezésére 957 millió forintot szánt. A banki igazolások szerint ezt a közel egymilliárdos tételt is a DSG Overseas fizette be. Megkerestük az Electro World Magyarországot, de lapzártánkig nem kaptunk információt arra vonatkozóan, hogy a tőkeemelés belső vagy külső forrásból származott-e. Tegnap még nem látszott, hogy a DSG Overseas tulajdonosi szerkezete változott volna. A piaci pletykák viszont már jó ideje arról szólnak, hogy az Electro World Magyarország eladósorba került. A román Domo elektronikai lánc színre lépését az érintett cég cáfolta, más források szerint pedig Szlovákia legnagyobb elektronikai áruházlánca, a Nay érdeklődik a társaság iránt, ám a cseh lapokban ezt az információt is hárították. A magyar társaság rendszerint azzal vonul vissza a veszteségről és gyengülő piaci pozícióról cikkező sajtó elől, hogy anyavállalati szinten várható valamilyen döntés, de arról szó sincs, hogy bezárnák a hazai láncot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő