Connect with us

Új frekvenciához jutott az MTelekom

Dotkom

Új frekvenciához jutott az MTelekom

A Nemzeti Hírközlési Hatóság által 2008 októberében meghirdetett pályázatok elbírálását követően a Magyar Telekom Nyrt. és az Antenna Hungária Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. (AH) megkezdheti a 26GHz-es frekvencia használatát – közölte az NHH.

A használati jogosultságért a két társaság együttesen nettó 720 millió forintot fizet a magyar államnak. A Magyar Telekom az úgynevezett „D” csomagra pályázott és nettó 500 millió forintos ajánlatával elnyerte a 84MHz sávszélességű blokk tíz évre szóló használati jogosultságát. Az 56MHz sávszélességű „E” csomagra az Antenna Hungária és a GTS-Datanet Kft. pályázott, a szintén tíz évre szóló használati jogosultságot nettó 220 millió forintos ajánlatával az Antenna Hungária nyerte.

A 26GHz-es frekvencia használatbavétele hozzájárulhat a szélessávúinternet-lefedettség növeléséhez és a spektrum révén új szolgáltatások jelenhetnek meg a magyar hírközlési piacon.

A 450Mhz-es sáv hasznosítására kiírt pályázatot részben a bíráló bizottság javaslatára, részben saját döntése alapján, az NHH eredménytelennek minősítette és lezárta. A pályázók – a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. és a Mobile Wireless Broadband Hungary Távközlési Zrt. (MWBH) – által benyújtott, a bírálat alapját képező üzleti tervek nem voltak kellően megalapozottak. Az NHH megítélése szerint egyik pályázat sem támasztotta alá a hatóság által megfogalmazott és elvárt célok teljesülését, sem a piacélénkítést, sem a jelenleg szélessávú hálózatokkal gyengén ellátott települések lefedettségének érdemi javítását.

Mivel az NHH már korábban döntött első- és másodfokon is az esetleges új, negyedik mobilszolgáltató piacra lépést lehetővé tevő – “A” csomag – pályázatának lezárásáról és így az „A” és „B” csomag eredményeként várt új szereplőknek fenntartott további 26GHz-es frekvenciacsomagok („C”, „F”, „G”) pályázata is eredménytelen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom