Connect with us

MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

Dotkom

MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom AD csütörtöki éves rendes közgyűlése a 2008. üzleti év után 9,8 millió euró (mintegy 2,8 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott, az összegből a Magyar Telekom 2,2 milliárd forintot kap.

A társaságban a Magyar Telekom 76,53 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, az erre eső osztalék megközelítőleg 7,5 millió euró (2,2 milliárd forint).

A közgyűlés elfogadta a vállalat 2008. évi üzleti jelentését és pénzügyi kimutatásait, döntött a 2008-as nyereség felhasználásáról, és jóváhagyta a mobil- és internet-szolgáltató leányvállalatok Crnogorski Telekomba történő beolvadását is – írta az MTI-Ecó.

Tavaly a montenegrói számviteli szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 10,5 millió euró volt, amelyből a közgyűlés döntésének megfelelően 9,8 millió eurót osztalékként fizetnek ki.

A közgyűlés döntést hozott a T-Mobile Crna Gora mobilszolgáltató és az Internet CG internet-szolgáltató beolvadásáról az anyavállalatba, a Crnogorski Telekomba.

Az egyesülést követően a Crnogorski Telekom lesz a T-Mobile Crna Gora és az Internet CG általános jogutódja. A beolvadás lehetővé teszi, hogy javuljon a társaság működési hatékonysága és teljes mértékben kiaknázzák az integrált távközlési vállalatból fakadó előnyöket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom