Connect with us

Hirdetés

technokrata

MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

Dotkom

MTelekom: 2,2 milliárd forint osztalék Montenegróból

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom AD csütörtöki éves rendes közgyűlése a 2008. üzleti év után 9,8 millió euró (mintegy 2,8 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott, az összegből a Magyar Telekom 2,2 milliárd forintot kap.

A társaságban a Magyar Telekom 76,53 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik, az erre eső osztalék megközelítőleg 7,5 millió euró (2,2 milliárd forint).

A közgyűlés elfogadta a vállalat 2008. évi üzleti jelentését és pénzügyi kimutatásait, döntött a 2008-as nyereség felhasználásáról, és jóváhagyta a mobil- és internet-szolgáltató leányvállalatok Crnogorski Telekomba történő beolvadását is – írta az MTI-Ecó.

Tavaly a montenegrói számviteli szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 10,5 millió euró volt, amelyből a közgyűlés döntésének megfelelően 9,8 millió eurót osztalékként fizetnek ki.

A közgyűlés döntést hozott a T-Mobile Crna Gora mobilszolgáltató és az Internet CG internet-szolgáltató beolvadásáról az anyavállalatba, a Crnogorski Telekomba.

Az egyesülést követően a Crnogorski Telekom lesz a T-Mobile Crna Gora és az Internet CG általános jogutódja. A beolvadás lehetővé teszi, hogy javuljon a társaság működési hatékonysága és teljes mértékben kiaknázzák az integrált távközlési vállalatból fakadó előnyöket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés