Connect with us

Megszorongathatják a Vaterát és a Tesz-Veszt

Dotkom

Megszorongathatják a Vaterát és a Tesz-Veszt

Boom az online-aukciós piacon

A Vatera és Tesz-Vesz üzletpolitikájában csalódott ügyfeleket próbálják a szinte gombamód szaporodó aukciós portálok magukhoz csábítani. Elemzők szerint az ingyenességet ígérő feltörekvő site-oknak komoly esélyük van a nagyok megszorongatására.

Egyre több aukciós portál igyekszik betörni a vatera.hu és a tesz-vesz.hu által bevezetett feltöltési díj bevezetésével megbolygatott online-árverési piacra. Márciusban például a finoman szólva is ronda kinézetű boltamarson.com örökre szóló és teljes körű díjmentességgel próbálja átcsábítani a felhasználókat. “A teljes díjmentesség a boltamarson.com deklarált üzleti modellje, így mind az eladandó portéka felvitele, mind a sikeres eladás díjmentes. Az eladó ugyanakkor egy általa méltányosnak gondolt összeget befizethet az oldal becsületkasszájába, megköszönve a segítséget az értékesítés közvetítésében” – mondta Fóti Marcell, az oldal fejlesztésének szakmai konzulense, a NetAcademia ügyvezető igazgatója. Terveik szerint az oldalt további kiegészítő szolgáltatásokkal fogják fejleszteni, amelyekkel elsősorban a nagyobb raktárkészlettel rendelkező cégeket kívánják megcélozni – tette hozzá Fóti. A portál blogja szerint a működés közel egy hónapja alatt a látogatók száma átlépte a húszezer főt, az eladók száma 2143, a webáruházak száma több mint hatvan.

A napokban az Anakonda.hu üzemeltetői jelentették be, hogy a konkurenseknél több szolgáltatást nyújt és az eddigieknél jóval olcsóbb kereskedést tesz lehetővé. A portál a megszokottól teljesen eltérő üzleti konstrukcióval próbálkozik – a termékek felhelyezése az oldalon az eladóknak ingyenes, az üzemeltetők a vevőktől kérnek jutalékot. Százezer forint alatti árukra kettő, efölött egy százalékot.

A most elindult új internetes aukciós portál – a visszajelzések alapján – már idén több tízezer felhasználó átcsábításával számol – nyilatkozta a portált létrehozó és üzemeltető Éden-Design vezetője. Balogh Richárd hangsúlyozta, az eladóktól csak abban az esetben várnak el némi díjat, ha kiemelt felületen kívánják elhelyezni terméküket.

Az Anakonda a konkurenciához képest számos pluszfunkcióval indul. Az oldalra a vevők felhelyezhetnek termékeket kereső hirdetéseket, mód van csereberére (barterre), ajánlatot is lehet tenni az árukra és bankkártyával is lehet fizetni a PayPal és a Moneybookers oldalakon keresztül. Hasonlóan más oldalakhoz, itt is létre lehet hozni saját üzletet, amely olyan, mint egy önálló webáruház. Több aukciós oldal is létezik, amelyek ingyenességet kínálnak, viszont ezek megjelenése, funkciói, kezelhetősége és a marketingjük nem olyan erős – mi a jutalékért cserébe mindent megteszünk, hogy az oldal népszerű legyen – jelentette ki Balogh.

Hogy a magyar aukciós piactér jó lehetőségeket biztosíthat, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Zsolnay-porcelánok egyik legnagyobb egyesült államokbeli forgalmazója, a Klugex Inc. két, a piacvezető portálok több százezres árukészleténél egyelőre jóval kevesebb, ám már így is több tízezer árut kínáló oldalt is indított: a toplicit.comot és az advesz.comot.

A magyar vásárlók rendkívül árérzékenyek, ezért az ingyenes aukciós portáloknak nagyon komoly esélyük van arra, hogy megszorongassák a két nagyot – mondta el a Napinak Gál Tamás, a Nyarna Consulting elemzője. Ha az újonnan indulók jobbat, egyszerűbben használhatóbb weboldalt tudnak kifejleszteni, vagy akár csak kevesebb adatot igényelnek a regisztrációhoz, akkor az eladók várhatóan tömegesen fognak átpártolni az ingyenes licitoldalakra – tette hozzá Gál.

A felhasználóik körében felzúdulást keltő feltöltési díj bevezetése egyelőre nem ingatta meg a Vatera pozícióját, ám érezve a veszélyt, a felhasználók elvándorlását új fejlesztésekkel próbálják megakadályozni. Március 24-től a vaterások igénybe vehetik adásvételeikhez vagy akár jutalékfizetéshez is az Abaqoos elnevezésű elektronikus pénztárcát, amelynek segítségével a felhasználók – amennyiben mind az eladó, mind a vevő igénybe veszi a szolgáltatást – az adásvétel díját egymás között akár azonnal kiegyenlíthetik. A szolgáltatás használatához meglévő OTP Direct-szerződés és ingyenes regisztráció szükséges.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő